GRMOJA JE ODLUČAN I NEMA DILEMA: ‘Ona se više ne može braniti, afera Softwer postala je i afera DORH’

29.11.2021. 16:38:00

Mostov Nikola Grmoja poručio je u ponedjeljak kako je afera “software”, ona bivše ministrice Gabrijele Žalac, postala ‘afera DORH’.

A zbog nepoduzimanja nije dovoljna samo smjena ravnateljice Uskoka, nego i glavne državne odvjetnice, a iz HDZ-a su mu rekli da se “to više ne da braniti”.

Sasvim je jasno da više nije dovoljna smjena ravnateljice Uskoka Vanje Marušić koja je obmanjivala javnost, nego i glavne državne odvjetnice”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare i ustvrdio da su mu i neki HDZ-ovi saborski zastupnici rekli kako se “to više ne da braniti”.

Dodao je kako se na briefingu tužiteljstva u lipnju o tom predmetu zajednički odlučivalo i nije se poduzelo ništa, pa je Ured europskog tužitelja oživio taj “mrtvi predmet” po nalogu OLAF-a.

Istaknuo je kako stoga u Mostu očekuju smjenu glavne državne odvjetnice, jedino ako premijer Andrej Plenković “ne sudjeluje u njezinu štićenju jer je ona štitila njegovu Gabi”.

“Problemi DORH-a i Uskoka će se riješiti kada korumpirana vlast ode i kada više ne bude više kontrolirala institucije, vidimo što rade s DORH-om, Uskokom i Povjerenstvom za odlučivanje u sukobu interesa. Jedini lijek za zaustavljanje korupcije u Hrvatskoj je micanje premijera Andreja Plenkovića i njegove Vlade”, naglasio je Nikola Grmoja.

Izvor: 7dnevno/PDN/Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.