HAK: Olujni vjetar otežava promet

16.04.2022. 08:30:00

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za osobna vozila je preko državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, a za ostale skupine državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Samo za osobna vozila otvorena je i Jadranska magistrala između Karlobaga i Sv. Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most, izvijestio je Hrvatski autoklub u 7 sati.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, državnoj cesti čvor Križišće-Križišće (DC99), Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga i lokalnoj cesti čvor Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, a i na oprez jer je vozilo u kvaru na autocesti A1 na 213+100 km između čvorova Sveti Rok i Maslenica u smjeru Dubrovnika te vozi uz ograničenje brzine 100 km/h.

Zbog blagdana Uskrsa zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1) bit će danas i na Uskrs od 15 do 23 sata te na Uskrsni ponedjeljak od 14 do 23 sata. 

Po izvješću HAK-a u 7 sati, u teretnom prometu višesatna su čekanja izlazu iz zemlje na graničnom prijelazu Bajakovu, a manje od 10 sati čeka se na Tovarniku.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Tijekom dana očekujemo pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka.

Izvor: Politika Plus/Foto:politikaplus.com

Izvorni autor: HAK/Politika Plus

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.