HAK: Prometna nesreća na autocesti A1 između čvora BENKOVAC i čvora ZADAR II u smjeru Zagreba

10.08.2022. 08:13:00

ZBOG PROMETNE NESREĆE POZIVAMO KORISNIKE NA OPREZ:
  • na autocesti A1 na 272+900 km između čvora BENKOVAC i čvora ZADAR II u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.
 
Zbog jakog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila:
  • državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
  • na Paškom mostu.
Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
 
Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

ZATVORENE DIONICE CESTA ZBOG RADOVA:

  • DC2 Vukovar-Ilok između naselja Sotin i Opatovac (do 19.04.2023.);
  • DC14 Andraševec-Bračak kod Zaboka (do 30. rujna);
  • DC30 Ulica V.Nazora u Petrinji (do daljnjeg);
  • DC38 na mostu u Kusonjama (do 20.prosinca);
  • DC62 Ravča-Vrgorac (do 16.studenog);
  • DC205 u Gubaševu (do 5. rujna);
  • DC213 Nemetin-Dalj između Nemetina i Aljmaša (do 15.studenog);
  • DC417 Osijek (Vukovarska ulica)-Nemetin (do 15. prosinca);
  • DC544 od Prgomelja do Velikih Sredica kod Bjelovara (do 30. studenog);
  • DC637 kroz naselje Petrijevci (do 1. listopada).

PRIVREMENA PROMETNA SIGNALIZACIJA:

A6 Rijeka-Zagreb

  • do 15.studenog radovi su između 9. i 14. km, vozi se jednim prometnim trakom u smjeru Rijeke i po dva prometna traka u smjeru Zagreba, zona radova uključuje i tunel Veliki Gložac (od 09. do 11. km) u smjeru Rijeke

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva

  • radi smanjenja gustoće prometa i kolone vozila u smjeru čvora Šmrika (D8) i mosta Krk (D102, postavljena je nova privremena regulacija prometa, a na snazi je tijekom cijele turističke sezone (do 19. rujna 2022. god.) Obilazak za smjer SPLIT/CRIKVENICA: izlaz A7 (čvor Križišće) - D8 (Kraljevica) - D8 (Šmrika).

A9/A8 Istarski ipsilon

  • između čvorova Lupoglav i Veprinac (A8), zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa; između čvorova Lupoglav i Vranja (A8) zabranjen je promet za izvanredne prijevoze šire od 3,00 m, a posebna je regulacija prometa u vrijeme miniranja


PELJEŠKI MOST

Pelješki most i pristupne ceste namijenjene su isključivo prometu motornih vozila te se njima ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 km/h. Na svim su čvorištima postavljeni prometni znakovi. Mole se vozači da zaustavni prometni trak na Pelješkom mostu koriste isključivo u slučaju izvanredne situacije (kvar na vozilu, prometna nezgoda i sl).

ODLUKA O OGRANIČENJU PROMETA NA DRŽAVNOJ CESTI DC414 TE PELJEŠKOM MOSTU I PRISTUPNIM CESTAMA

Sukladno odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te uprave Hrvatskih cesta, ograničava se promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5t po Pelješkom mostu i njegovim pristupnim cestama. Ograničenje se ne odnosi na teretna vozila koja imaju utovar ili istovar na području poluotoka Pelješca (i okolnim otocima na tom području), koja imaju dozvolu za izvanredni prijevoz kao i za vozila hitnih službi, oružanih snaga RH, vozila za održavanje cesta te vozila gradilišta. U potpunosti je zabranjen prijevoz opasnih tvari po Pelješkom mostu i pristupnim cestama, od čvora Komarna do čvora Prapratno.

Izvor: HAK/PDN/Foto:snimka zaslona/videozid/HAK

Izvorni autor: HAK/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.