Hasanbegović i Zekanović za Direktno komentirali osnivanje novog kluba zastupnika

18.09.2019. 17:35:00

Nakon raspada Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, raspao se i onaj u Hrvatskom saboru. Radi se o logičnom slijedu događaja zbog raskola koji se dogodio između lidera stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića nakon što su održana dva stranačka sabora u Zadru i Zagrebu. Međutim, u Saboru je nastao novi klub. 

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista i nezavisnih zastupnika Željka Glasnovića i Zlatka Hasanbegovića, kako se zove okuplja dakle uz dvojicu nekadašnjih zastupnika Neovisnih za Hrvatsku i zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovića. 

"Ovo je epilog dosadašnjih događaja i zametak stvaranja predizborne suradnje osoba koji slično razmišljaju", rekao nam je predsjednik novog Kluba zastupnika Zlatko Hasanbegović.

Slično je za Direktno rekao i potpredsjednik kluba zastupnika Hrvoje Zekanović. 

"S obzirom na to da se svi slažemo s idejom suverenizma i da smo politički istomišljenici, logično je bilo da pojačamo svoj rad u Saboru i formiramo klub zastupnika", rekao je. Dodao je i kako je ovo odličan lakmus papir, dobar pokazatelj buduće političke suradnje. 

"Suradnja neće izostati, u proceduri je prijedlog Zakona o zaštiti života, a već danas smo imali živahan dan i nastavljamo u žestokom tempu jer nam Klub omogućuje aktivnije sudjelovanje u radu Sabora jer uvijek je lakše raditi u timu ljudi koji dijeli iste stavove", rekao nam je zastupnik Suverenista Hrvoje Zekanović. 

Izvor: mo/Direktno.hr/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.