HASANBEGOVIĆ: ‘Nisam i neću se cijepiti. Moje je pravo imati virus. Dok je covid potvrda, neću u Sabor’

06.11.2021. 10:52:00

U Hrvatskoj je jučer probijen novi rekord kada je u pitanju broj zaraženih koronavirusom, a Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku kako su od 15. studenog na svim većim okupljanima potrebne covid potvrde.

Nova epidemiološka pravila vrijede i u Saboru, a neće se primjenjivati samo na službenike koji rade u i posjetitelje, nego i na zastupnike.

Drugim riječima, u Sabor neće moći ući zastupnici koji nemaju covid-potvrdu niti se žele testirati kako bi dokazali da su negativni.

Odbija se testirati

Iako se većina zastupnika cijepila ili je preboljela koronu, ima ih koji ne spadaju niti u jednu od te dvije kategorije, a odbijaju se i testirati.

Jedan od njih je i Zlatko Hasabegović, zastupnik Domovinskog pokreta koji ne može vjerovati da od 15. studenog više neće moći slobodno ulaziti u Sabor.

“To je nemoguće. Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u Sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo”, smatra Hasanbegović za Novi list.

“Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga, pa će se očitovati Ustavni sud. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju”, dodao je.

Dodajmo kako Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), kao i brojne liječničke udruge preporučaju cijepljenje jer je cjepivo zasad najučinkovitiji način borbe protiv težih simptoma bolesti Covid-19.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.