HCK POKRENUO AKCIJU DONACIJA: Prikupljena novčana sredstva HCK će uplatiti nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji

07.02.2023. 13:46:00

Nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju, mnoge zemlje javile su se pomoći tamošnjem stanovništvu.

Među ostalim, pomoć pruža i Hrvatska.

Stoga je Hrvatski crveni križ (HCK) pokrenuo akciju uplaćivanja donacija za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji, objavili su u utorak iz HCK-a, prenosi 7dnevno.

Svi građani koji žele pomoći unesrećenom stanovništvu mogu uplatiti donacije na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci. Podaci potrebni za uplatu su:

IBAN: HR5424020061500126075
Poziv na broj za apel : 751
Swift code (za uplate iz inozemstva): ESBCHR 22

Također, građani mogu pomoći pozivom na broj donatorskog telefona 060 90 11.

Prikupljena novčana sredstva HCK će uplatiti na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.

Oba društva Crvenoga polumjeseca pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:logo/HCK

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.