HČSP NAJOŠTRIJE OSUĐUJE IZGRED U RIJECI! VIDE TALIJANI DA MOGU SRBI PA SI MISLE ZAŠTO NEBI I MI!

14.09.2019. 15:10:00

HČSP NAJOŠTRIJE OSUĐUJE IZGRED U RIJECI!
(VIDE TALIJANI DA MOGU SRBI PA SI MISLE ZAŠTO NEBI I MI!)
FB_IMG_1568286846444
HČSP najoštrije osuđuje ovaj izgred u Rijeci.
Vide Talijani da mogu Srbi pa si misle idemo, možemo i mi jasno dati do znanja Hrvatima da imamo pretenzije na hrvatski teritorij.
Ovoje je i više nego provokacija, a to možemo zahvali isključivo i samo sluganskoj te dodvorničkoj vladi u kojoj većinu ima upravo HDZ jer sa svojim primjerom kojem možemo svjedočiti iz dana u dan dozvoljava Pupovcu i SDSS-u da destabilizira i upravlja Hrvatskom dok im je premijer glavni odvjetnik.
Isto tako je u Rijeci  na Guvernerovoj palači osvanula zastava, ali ne bilo kakva nego povijesna zastava Kraljevine Italije, a ne  aktualna talijanska zastava.Također su pronađeni i drugi sadržaji, propagandi leci. Možemo nagađati što je na njma pisalo i kakvog su sadržaja.
Ovaj namjerni incident dogodio se dan uoči stote godišnjice okupacije Rijeke od strane talijanskog začetnika fašizma D’Annunzija.
Podsjetimo 12. rujna navršilo se 100 godina otkad je D’Annunzio, na poziv riječkih iredentista, sa svojim paravojnim postrojbama umarširao u Rijeku i potom proglasio vlastitu nezavisnu državu pod nazivom Talijanska uprava za Kvarner.
Tom prigodom u Rijeci se otvara izložba pod nazivom ‘D’Annunzijeva mučenica’ kojom će grad prikazati šesnaestomjesečnu vladavinu talijanskog začetnika fašizma D’Annunzija.
Stoga HČSP poziva Vladu, Ministarstvo kulture kao i odgovorne da se smjesta i ubuduće zabrani takva provokacija i cirkus.
FB_IMG_1568319047182
Bog i Hrvati!
Predsjednik HČSP-a
Davor Trbuha

Izvor: HOP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.