HDZ o “vrhovnom lažljivcu” Milanoviću: Jalan, ljubomoran i iskompleksiran

19.02.2022. 09:41:00

HDZ je u petak objavio da je predsjednik Zoran Milanović jalan, ljubomoran i iskompleksiran što se premijer Plenković izborio u Europskoj komisiji za korištenje sredstava iz Europskog fonda solidarnosti za saniranje posljedica razornih potresa, sve do lipnja 2023, piše N1.

Predsjednica EK Ursula von der Leyen jučer je nakon sastanka u Bruxellesu s premijerom Andrejom Plenkovićem izjavila kako će s obzirom na izvanredne okolnosti, Komisija  prihvatiti zahtjev Hrvatske da se uskladi korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti do lipnja 2023.

Komentirajući produženje roka Hrvatskoj za korištenje sredstva za sanaciju štete od potresa iz Europskog fonda solidarnosti do lipnja 2023. predsjednik Zoran Milanović izjavio je ranije danas da to nije “totalna blamaža”, nego je samo “blamaža”.

Iz HDZ-a su večeras na facebooku poručili da se “Milanović, ljubomoran i iskompleksiran, još ne miri s činjenicom da se premijer Andrej Plenković izborio za korištenje sredstava iz Europskog fonda solidarnosti sve do lipnja 2023. “.

Dodaju kako su “ogorčenost i jal toliko uznapredovali da ‘šampion’ korištenja fondova sa svega 9 posto ugovorenih sredstava, i promatrač bez ikakvog utjecaja na kraju stola na sastancima Europskog vijeća (u mandatu 2011.-2015 .), sada još i docira drugima o članstvu Hrvatske u EU” .

Predsjednika Zorana Milanovića iz HDZ-a su prozvali “vrhovnim lažljivcem” koji svojim istupima blamira Republiku Hrvatsku i nanosi joj štetu iz tjedna u tjedan, dok se predsjednik Vlada RH Plenković stalno u EU i na globalnoj razini bori za hrvatske nacionalne interese i za ostvarenje strateških ciljeva i projekata za hrvatski narod.

U HDZ-u ističu kako se Milanović 2020. godine sjetio da postoje Hrvati u BiH i dodaju: “Kao predsjednik SDP-a Milanović ih je  ponižavao i negirao, među ostalim i zdušno podržavajući svog druga Željka Komšića, i navijajući da im drugi narod nameće političke predstavnike, dok je kao premijer, lijeno i nezainteresirano, prespavao sve prilike da se založi za njih i ukaže na njihov neravnopravan položaj”.

“Umjesto da i dalje šteti našim sunarodnjacima u BiH, bilo bi bolje da Milanović napokon odgovori: Zašto odbija Grbina, koji koristi naknade koje ne bi smio, nazvati ‘banditom i ‘razbojnikom’ ?”, naveli su večeras iz HDZ-a vezano za niz današnjih izjava predsjednika Milanovića o ministrima u Vladi RH, premijeru Plenkoviću, korištenju sredstava iz Europskog fonda solidarnosti, ulozi Hrvatske u EU i NATO-u te Hrvatima u BiH.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:istrapedia.hr

Izvorni autor: N1/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.