HDZ prijavio Index Vijeću za elektroničke medije

25.02.2021. 20:52:00

Vijeće za elektroničke medije (VEM) danas je potvrdilo da je zaprimilo dvije pritužbe protiv Indexa zbog objave pop-upa kojim se od čitatelja tražilo da se izjasne jesu li “ljudi ili članovi HDZ-a”, jednu u ime HDZ-a, a drugu u ime jedne privatne osobe.

Vijeće za elektroničke medije je na temelju zaprimljenih pritužbi na današnjoj sjednici donijelo odluku kojom se traži očitovanje od nakladnika Indexa.

Pritužbe su pristigle nakon objave pop-upa na naslovnici Indexa na kojem je pisalo: “Ako želite pristupiti Indexu, molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!” Bile su ponuđene dvije opcije: “Da, ja sam čovjek” i “Ne, ja sam član HDZ-a”.

Na taj potez Indexa reagirao je u utorak premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković kazavši da očekuje reakcije na “diskriminaciju i govor mržnje od onih koji ne toleriraju dvostruke kriterije”.

“Ja najprije očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na takve pojave, pojave diskriminacije i pojave govora mržnje. Mislim da bi to bilo blagotvorno za društvo jer ta vrsta šutnje traje sada jedno desetak dana, a ja sam siguran da će svi dušebrižnici na to reagirati”, rekao je Plenković.

Javili su se su i brojni HDZ-ovi ministri, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek rekla je da se radi o “slučaju poticanja na diskriminaciju”

“Kad se to dogodi u medijima, a imali smo u utorak slučaj poticanja na diskriminaciju u jednom elektroničkom mediju, onda postupa Vijeće za elektroničke medije”, rekla je Obuljen Koržinek.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.