HDZ uzvraća: SDP-ovci se čude da NATO već gotovo tri desetljeća ima ured u Ukrajini

22.10.2024. 19:50:00

Nakon rasprave o sudjelovanju hrvatskih časnika u NATO misiji potpore Ukrajini u Saboru, Ured predsjednika priopćio je da je premijer Andrej Plenković potvrdio da će pripadnici NATO misije sigurno biti i na teritoriju Ukrajine. Na što je sada reagirao i HDZ.

Andrej Plenković potvrdio je danas da će pripadnici NATO misije NSATU sigurno biti i na teritoriju Ukrajine. Citiram ga: „Ako je NATO-ova aktivnost potporna aktivnost – čega? Naoružanja i osposobljavanja. Koga? Ukrajine i ukrajinske vojske. Pa tako će i ovdje i ova NSATU aktivnost imati nekoliko časnika za vezu koji će sigurno biti u Ukrajini, sto posto će biti u Ukrajini“. „Sigurno će biti u Ukrajini“, da ponovim riječi tog nečasnog čovjeka koji je do jučer lagao hrvatskim ljudima da će pripadnici misije NSATU biti isključivo na teritoriju članica NATO-a, nikako u Ukrajini”, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika, a više pročitajte OVDJE.

Oglasio se HDZ

“NOVI RUSKI SPIN. I po cijenu vlastitog sramoćenja SDP-ovci izvršavaju naredbu Pantovčaka – čude se da NATO već gotovo 3 desetljeća ima ured u Ukrajini
Svjesni da je njihov Zoran „Lex Perković“ Milanović proklizao svjesno lažući o tome da će “hrvatski vojnici ići u Ukrajinu”, SDP-ovi zastupnici cijelog dana nastoje skrenuti pažnju s te činjenice jednim te istim pitanjem – Hoće li ijedan pripadnik NATO, nebitno je li hrvatski, otići u Kijev u sklopu misije NSATU?

Budući da je već i maloj djeci jasno, čak i Miri Bulju, da nijedan naš časnik neće otići „na istočnu frontu“, partija i njeni provokatori na lažnoj desnici sad su se fokusirali na drugu laž, a opet u korist Rusije agresora – da logistička potpora i dolazak bilo kojeg pripadnika NATO-a u Ukrajinu znači „uključivanje u ratni sukob“. Da se postaje „strana u ratu“.

Revne Milanovićeve poslušnike, a time automatski i Putinove, stoga obavještavamo:

NATO već 25 godina ima ured u Kijevu. Po njihovoj „logici“, već smo gotovo 3 desetljeća „u ratu“ s Rusijom!?!

Još u srpnju ove godine, na samitu NATO-a na kojem je Milanović glasovao za NSATU, odlučeno je da će sa svojim timom  otići posebni izaslanik tog istog Sjevernoatlantskog saveza radi koordinacije te iste potporne aktivnosti NATO-a.

Riječ je o 15-ak logističara, kurira, vozača, skladištara, tehničara i časnika za vezu, a ne o vojnicima u „borbenom djelovanju“. Ako se Ukrajini šalje pomoć, valjda je logično da će tu pomoć netko dovesti, prihvatiti, spremiti je i na kraju distribuirati. No logika i zdravi razum očito su apstraktne kategorije za Milanovićeve partijske nojeve.
Pa ne ide ta pomoć poštom! – konstatirao je danas PVRH Andrej Plenković.

“Potpuno isti narativ kao Putin”

Vrijedi ponoviti: ni među tim časnicima za vezu neće biti nijednog hrvatskog  vojnika. Jedno što se u Odluci o sudjelovanju u NSATU-u izričito navodi da će se aktivnost provoditi isključivo na teritoriju članica NATO-a, drugo što Hrvatska  ima dodatno (zakonsko) nacionalno ograničenje upućivanja bilo kojeg vojnika izvan teritorija NATO-a.

Nijedan od maksimalno 5 naših časnika u NSATU-u neće moći iz Wiesbadena u Njemačkoj, prijeći čak ni u Austriju, ako tako ne odluči Sabor RH! – naglasio je danas PPVRH/MORH Ivan Anušić tijekom saborske rasprave.

I prema pravnom mišljenju NATO-a, provođenjem NSATU-a „Savez ne ulazi u rat, niti time saveznice postaju zaraćene strane“. NSATU nije ratna misija, nego potporna aktivnost i nastavak pomoći Ukrajini.

Summa summarum: Milanovićeva antizapadna ljevica nastoji kao “prekretnički breaking news” podmetnuti prastaru vijest da NATO ima ured u Kijevu, a NATO časnike za vezu predstaviti kao jurišni borbeni korpus. Potpuno isti narativ kao Putin i kremaljski režimski mediji. I kao njihov idol na Pantovčaku”, napisali su na Facebooku.

Izvor: n1/Foto: Fah

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.