HEP će tražiti brisanje murala Praljku? Najavili i prijave nadležnim institucijama

12.12.2021. 14:07:00

NOVI GRAFIT NA LANIŠTU

Nakon što je ranije uklonjen, mural Slobodanu Praljku ponovno je oslikan na trafostanici na zagrebačkom Laništu, o čemu je portal Direktno prvi izvijestio u subotu.

Podsjetimo, u listopadu su s iste trafostanice uklonjena četiri murala, dva posvećena Vukovaru, a dva Dinamu i generalu Praljku što je izazvalo pobunu dijela građana. Prozivali su tada gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je namjerno zatražio brisanje murala o Vukovaru, no on je to demantirao te govorio kako je mural izbrisan nakon što je zatraženo brisanje murala posvećenog Praljku. 

U konačnici je vraćen mural Vukovaru, ali sada je ponovno osvanuo i onaj s likom Praljka. 

O svemu su se za RTL oglasili i iz HEP-a. 

"HEP ODS Elektra Zagreb zaprimila je prijave da je mural na trafostanici u Ulici Ive Robića u naselju Lanište, za čije postavljenje je izdana dozvola Udruzi navijača Dinama Bad Blue Boys, djelomično precrtan. O istom nas je također obavijestila i Udruga navijača Dinama Bad Blue Boys. Djelatnici HEP ODS-a Elektre Zagreb su izašli na lokaciju navedene trafostanice te će se po završetku uviđaja, sukladno uobičajnoj proceduri, uputiti prijava nadležnim institucijama. Vraćanje murala u prvobitno stanje očekujemo u najkraćem roku", naveli su. 

Izvor: Direktno.hr/Foto:Direktno.hr

Izvorni autor: RTL/bkk/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.