HEP O UKLANJANJU MURALA: ‘Morali smo postupati prema nalogu grada, s Boysima imamo dobru suradnju’

29.10.2021. 11:44:00

Nakon uklanjanja murala Bad Blue Boysa posvećenog žrtvi Vukovara i braniteljima na trafostanici na zagrebačkom Laništu, oglasili su se i iz HEP-a.

Iz HEP-a tvrde kako su morali postupati prema nalogu grada, točnije “sukladno nalogu za uklanjanje murala koji je izdao Grad Zagreb, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a po prijavi Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.”

Dakle, mural je uklonjen na inicijativu i nalog gradskih vlasti.

Dodaju i kako i trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje te podsjećaju kako Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Udrugom navijača Dinama Bad Blue Boys imaju dobru suradnju unutar koje je već izrađen značajn broj murala posvećenih Vukovaru.

HEP-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

”HEP ODS Elektra Zagreb postupila je sukladno nalogu za uklanjanje murala koji je izdao Grad Zagreb, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a po prijavi Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati.

Napominjemo da je HEP ODS Elektra Zagreb izdala niz dozvola za oslikavanje murala umjetničkog sadržaja na trafostanicama, između ostalog i na temelju suradnje s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Udrugom navijača Dinama Bad Blue Boys, s kojima imamo dobru suradnju, a među kojima je i nekoliko murala s motivima grada heroja Vukovara.

Shodno navedenom, otklanjamo odgovornost HEP ODS-a Elektre Zagreb prema građanima i nadležnim institucijama. HEP ODS Elektra Zagreb dužna je postupati po nalogu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet”, stoji u priopćenju.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Dnevno

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.