HGSS stao u obranu svog člana, Arsić tvrdi da je napad naručen: ''Napao me bandit koji je dobio pare da to učini"

26.08.2019. 17:50:00

HGSS je stao u obranu svog člana Matka Škalamere koji je priveden zbog sumnji da je fizički i na nacionalnoj osnovi napao povratnika Dobrivoja Arsića. Arsić pak tvrdi da je napad bio naručen, insceniran i plaćen, a iz krugova bliskih Škalameri doznajemo da je sve laž.

''HGSS stanica Rijeka i njeni članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo.

Stava smo kako naš član Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem s obzirom na podnesene optužbe. Iz tog razloga našem Matku ovim putem pružamo apsolutnu podršku kao, prije svega, našem prijatelju, te vrhunskom gorskom spašavatelju'', naveli su u priopćenju iz HGSS-a Rijeka.

Uhićeni je dobio kaznenu prijavu za prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, a u nedjelju mu je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana.

Policija je izvijestila da je on državni službenik koji radi u Ravnateljstvu civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova te će biti udaljen iz službe.

''Napad je naručen i insceniran''

Napadnuti Dobrivoje Arsić u ponedjeljak je za DNEVNIK.hr ponovio optužbe da mu je Škalamera psovao srpsku majku i udario ga 5-6 puta. Sada s optužbama ide i korak dalje. Kaže da je napad insceniran i naručen. ''Napao me bandit koji je dobio pare da to učini. Sve je to smiješno, mene su htjeli hapsiti, a njega su uhitili kao u crtiću - u subotu, a sve se dogodilo u utorak'', ogorčen je Arsić.

Taj povratnik, inače član HDZ-a, kaže da ima probleme od prvoga dana. U zgradi, ispred koje se dogodio incident, živi od 2008. ''Lupali su mi po automobilu da se uključi alarm, bacali mi petarde pod auto'', rekao je Arsić koji se požalio da je dobio stan sa silnim nedostacima koje ne žele popraviti.

''Nije ga ni pipnuo''

S druge strane, iz krugova bliskih Škalameri tvrde da je sve što Arsić govori neistina i laž te da su ''gnjusne optužbe rezultat medijske histerije''. Uvjereni su da će Škalamera dokazati da nije kriv. ''Nije ga ni pipnuo. Nije ga uopće udario. Da ga je samo ošamario ne bi se četiri dana digao s poda'', ispričao je izvor za DNEVNIK.hr. Tvrdi da se radilo o običnoj svađi oko parkinga i da Škalamera nije ni znao je li Arsić Srbin jer ga u životu nije vidio. Priznaje da je bilo povišenih tonova s obje strane, ali napominje da Škalamera spašava ljudske živote i ugledan je građanin.

Pitaju se i zašto je Arsić sve prijavio tek 48 sati nakon incidenta i tek tada otišao liječniku.

 

Izvor: dnevnik.hr/Foto:facebook/PDN

Izvorni autor: Lana Juričić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.