HNS napravio izmjene pravilnika; evo tko odlučuje u slučaju spora između kluba i igrača zbog novonastalih okolnosti

15.04.2020. 19:28:00

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je u srijedu putem video konferencije 20. sjednicu

Sukladno uputama FIFA-e i zbog prilagodbe radu u postojećoj situaciji uzrokovanoj globalnom pandemijom koronavirusa, Izvršni odbor je usvojio izmjene i dopune Pravilnika o statusu igrača i registracijama te Pravilnika o radu Arbitražnog suda HNS-a.

Prema novim izmjenama, u slučaju spora zbog promjena ugovora između kluba i igrača zbog novonastalih okolnosti, Arbitražni sud će odlučivati o osnovanosti tih izmjena.

Također, Arbitražnom sudu omogućeno je održavanje rasprava putem video konferencija.

Izvršni odbor još jednom apelira na klubove, igrače i trenere da pokušaju postići sporazum i da jednostrane izmjene ostanu samo kao posljednja mjera.

Na sjednici se raspravljalo i o mogućnosti nastavka treninga i natjecanja. Zaključeno je da se treba i dalje pratiti situacija te da će se treninzi i natjecanja nastaviti čim Stožer civilne zaštite procijeni da postoje uvjeti za takve aktivnosti.

Članovi Izvršnog odbora izviješteni su i o stalnoj komunikaciji Saveza s FIFA-om i UEFA-om te poduzimanju usklađenih aktivnosti.

Izvor: tportal.hr/Foto:Davor Javorović

Izvorni autor: D.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.