Hoće li Stožer vratiti strože mjere uoči Uskrsa? Božinović kaže da se o tome razmišlja na županijskoj razini

17.03.2021. 12:11:00

'Ima nekoliko županija koje su u crvenom, pa i tamnocrvenom'

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite objavljeno je kako u Hrvatskoj imamo 46 posto više novozaraženih u odnosu na tjedan ranije. Točnije, u posljednja 24 sata zabilježeno je 1445 novih slučajeva, a umrla je i 12-godišnja djevojčica koja je imala više komodbiditeta.

Naravno, novinare je stoga zanimalo razmišlja li Stožer u vraćanju strožih restrikcija i propusnica, pogotovo pred uskršnje blagdane.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da bi o mjerama trebalo razmišljati prije svega na županijskoj razini.

Tko sve razmišlja o mjerama?

“Nekoliko županija, primjerice Dubrovačko-neretvanska, funkcioniraju po tom sistemu. O mjerama razmišljaju i u Primorsko-goranskoj, a Istarska će promijeniti režim rada škola s obzirom na incidenciju i broj zaraženih učenika i nastavnika. Mislim da županijski stožeri i zavodi pokazuju razumijevanje i odgovornost”, kazao je.

„Ima nekoliko županija koje su u crvenom, pa i tamnocrvenom. Opravdano je te mjere na neki način kreirati na županijskoj razini, što ne znači da se situacija ne treba pratiti na razini RH. Mi imamo režim mjera koji je sada na snazi i koje su ozbiljne, iako su među najmanje restriktivnim mjerama u EU. Održat ćemo ga samo ako svatko za sebe preuzme odgovornost”, dodao je.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO:screenshot

Izvorni autor: Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.