Hod za život u 12 hrvatskih gradova, Markić se oštro obrušila na Tomaševića

20.05.2023. 12:24:00

U Zagrebu se održava Hod za život, prosvjed koji za cilj ima zakonsku zabranu pobačaja u Hrvatskoj. Prosvjedi u organizaciji udruge U ime obitelji ove godine se održavaju u ukupno 12 hrvatskih gradova.

“Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu”, stoji u opisu stranice Hod za život.

“Miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava”, piše na njihovoj službenoj stranici.

Hod za život se danas održava u 12 hrvatskih gradova.

Pridružila im se i nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić. Došla je i Marijana Petir, bivša eurozastupnica, kao i europarlamentarac Ladislav Ilčić. Na skupu je i Zlatko Hasanbegović.

Markić: Tomašević je odabrao biti gradonačelnik samo svojih istomišljenika

“Grad Zagreb je pokazao svoju netolerantnost jer je gospodin Tomašević odabrao biti gradonačelnik samo svojih istomišljenika. Nas ne zanima njegovo privatno mišljenje, nije nas zanimalo niti privatno mišljenje prošlog gradonačelnika o Hodu za život ili o gay pokretu”, izjavila je Markić uoči početka povorke.

Markić je time prozvala zagrebačkog gradonačelnika zbog toga što organizatorima Hoda za život drugu godinu zaredom nije odobren zahtjev da na gradskim trgovima postave svoje zastave.

Foto: N1

 
 

“Bitno nam je da mi kao građani imamo pravo u ovom gradu sudjelovati u manifestacijama kao i svi drugi. Želimo da Hrvatska postane društvo koje će poštivati život, majke očeve obitelji”, poručila je Markić.

“Mi smo ovdje u ime svih žena. Sve žene se prvo trebaju roditi, a onda se boriti za ljudska prava. Što je sa svim onim ženama koje se ne uspiju roditi? Stalo nam je do svih žena i nadam se da će nas i one druge čuti te promijeniti svoje mišljenje”, rekla je Markić.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.