Hodak izazvao burnu raspravu: 'Koja je razlika između Tomaševića i Plenkovića?'

21.10.2024. 18:18:00

Svakog ponedjeljaka kolumna Zvonimira Hodaka objavljena na portalu Direktno pobuđuje veliki interes čitatelja. Tako je bilo i ovoga. Pod naslovom: "Zamislite što je napravio smušeni aktivist: Nije to jedini primjer izdajničkog talenta u Hrvata", Hodak je iznio svoje mišljenje o raznim temama koje su okupirale javni prostor prošloga tjedna. 

Najviše pozornosti čitatelja izazvala je tema zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševiće i besplatni grob Budimiru Lončaru u Aleji velikana na Mirogoju. "Svako loše vrijeme ima svoj kraj i početak, osim u Hrvatskoj, na što nas uporno upozorava kolumnist Hodak već godinama. Bit će velika šteta ako Zagreb iznova ne izabere za gradonačelnika 'vizionara i uspješnog poduzetnika' aktivistu, ljubitelja nove olimpijske discipline valjanja po cesti i pločniku, Tomislava Tomaševića i njegovu 'simpatičnu' družinu", komentirao je jedan naš čitatelj pa nastavio:

"Hrvatskoj je potrebno neko novo vrijeme, mnogi misle, a još je puno više onih koji misle da je ovo stanje, sadašnje ipak najbolje i stoga se ništa neće moći promijeniti. Ostat će sve isto, 'uspješni gradonačelnik', zagušene prometnice, 'uspješni' gradski prijevoz, zatrpane smećem gradske ulice s novim podstanarima, divljim svinjama. Zar nije lijepo živjeti u tako idiličnom gradu, glavnom gradu europske samostalne i demokratske države Hrvatske? Svatko navraća vodu na svoj mlin. Neki su u tome uspješniji i mogu, a znamo i tko su oni: 'vizionari novog i recimo normalnog'. Zar ne?".

Drugi se pak pitao "koja je razlika između Tomaševića i Plenkovića"? "Prvi je pokojnog Budu smjestio u Aleju hrvatskih velikana, a drugi mu se javno zahvalio za sva 'dobročinstva' učinjena za Hrvate i izrazio sućut njegovoj rodbini! Mogao bih pitati i koja je razlika između Tuđmana i ove dvojice. Tuđman je u Ustav uglavio zločinački Titov antifašizam, abolirao četnike koji su danas hrvatski policajci, uposlio bivše SDB-ovce PerkovićaMustača i ostale manje poznate, koji su već 91. uspješno iz hrvatskih zatvora oslobađali uhićene kolege Arkana Hadžića, koji postadoše kasnije ratni zločinci i krivci za stotine i tisuće ubijenih Hrvata", naveo je.

'Čuvena Tuđmanova 'pomirba'

"Plenkoviću je danas najpouzdaniji koalicijski partner lik koji je preuzeo stranku i nasljeđe Arkana i Hadžića i ispunjava svaki njegov zahtjev kako bi ovaj mogao nastaviti posao svojih prethodnika. Tomašević opet vraća imena ulica i trgova kojima veliča zločinca Tita i njegove drugare, a nije isključeno da neće nešto imenovati i po Hadžiću ili barem Pupovcu. Čuvena Tuđmanova 'pomirba' nije ništa drugo do abolicija komunističkih zločinaca i socijalističke revolucije koja je tekla paralelno pod krinkom antifašizma", dodao je.

"Puno toga stoji što je napisao Zvonimir Hodak. A moje pitanje je: Tko je i za kakvo nedjelo optužio B. Lončara i on bio pravomoćno osuđen. Hrvat, visokopozicioniran u bivšoj državi, bez ikakve presude dobiva besplatno istaknuto grobno mjesto od ležećeg gradonačelnika. Pa idemo dalje, sam Z.H. je dobivao ponudu od pokojnog predsjednika Tuđmana da osnuje novine. Nije htio. Znao je on da ne bi uspio u tome jer su podijeljene abolicije i stanje u R. Hrvatskoj je zamišljeno kao Jugoslavija u malom", stoji u još jednom komentaru.

Tu nije kraj. "A što se tiče isticanja kulture manjinskog naroda nemam ništa protiv, jer znam kako je Hrvatima svašta branjeno, Slavonac nije smio staviti oko pasa tkaninu crven bijeli plavi kad bi nastupali u drugoj republici. Hvala Bogu i razumnim ljudima koji su se dosjetili i otvorili Vinkovačke jeseni kako bi Hrvat mogao pokazati svoje blago. Bilo je jako mučno ispočetka", nadovezao se čitatelj portala Direktno. "Dobra kolumna još fali koji štiklec o novom papagaju Plenkoviću i bilo bi sve na svojem mjestu, jer upravo taj papagaj već ide na živce i mojim potkrovnim vrapcima koji kad čuju glas tog anemičnog odjednom popiz*e . Nikom nije jasno zašto", sarkastično je komentirao jedan od čitatelja kolumne. 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: Zvonimir Hodak/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.