Horor u Supetru: nevjenčanu suprugu izbo 17 puta pa legao u krevet

09.12.2019. 15:01:00

Nesretna žena smogla je snage pozvoniti susjedu: 'Otvorio sam vrata i ugledao je cijelu krvavu, iz vrata joj je virio nož...'

Zastrašujući prizor je toga 2. rujna ove godine, oko 15.30, ugledao susjed finskog državljanina, 67-godišnjeg Karija Juhanija Miettinena, na vratima svog stana na adresi Put Svetog Roka u Supetru.

– Netko mi je pozvonio na vrata te sam ugledao susjedu krvavu po licu, a iz vrata joj je virio nož. Nisam dirao nož kako ne bi potaknuo krvarenje, nego sam pozvao Hitnu koja je susjedu odvela u bolnicu, a njezina nevjenčanog muža, koji s njom živi u mojoj zgradi, preuzela je policija – ispričao je Supetranin scenu koju je ugledao.

Za taj događaj Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu zbog pokušaja ubojstva protiv finskog državljanina, koji je nožem, čija je oštrica duga devet i pol centimetara, sedamnaest puta po raznim dijelovima tijela izbo svoju nevjenčanu suprugu, također Finkinju.

Nanio joj je krvni podljev lijevog oka, rezne rane drugog do četvrtog prsta lijeve šake, brojne ubodne rane lica i vrata i šest ubodno-reznih rana prsnog koša. Četiri rane su bile u području lijeve dojke, a dvije na leđima obostrano, od kojih je ona na lijevoj strani leđa prodrla u prsni koš, oštetila međububrežnu arteriju i sedmo lijevo rebro te izazvala obilno krvarenje u lijevo prsište s posljedičnim šokom zbog iskrvarenja. To su teške ozljede opasne za život, a žena je je spašena zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji.

Alkohol tekao 'u potocima'

Izbodena žena je istražiteljima rekla da je nevjenčani partner nikada do tada nije napao, ali ju je to jutro zaključao u stanu kada je izišao vani u grad. Kada se vratio, imao je čudan pogled i odmah ju je napao udarivši je dva puta štapom po vratu i više puta po desnoj strani tijela, od čega je izgubila svijest. Prethodno mu je pokušala uzeti štap, ali nije uspjela. Kad je došla sebi, vidjela je partnera iznad sebe s nožem u ruci, s kojim ju je izbo čak sedamnaest puta, kako su poslije utvrdili liječnici. Dok je ležala, ugazio ju je nogom na lijevu podlakticu pa se ona rotirala po podu nastojeći se osloboditi. Pokušala ga je udariti jednim drvenim tanjurom, ali nije uspjela. Ni on ni ona ništa nisu govorili dok se to događalo, nego je nesretna žrtva samo nastojala pobjeći od noža i nevjenčanog muža.

Prigovarali su jedno drugome da piju alkohol u ogromnim količinama, a napadač je rekao kako je nevjenčanu suprugu zatekao s čašom u ruci te je zaključio da je popila litru vina do tada, a dnevni prosjek joj je dvije litre.

Miettinen minorizira svoju ulogu i navodi da je do cijelog ovog nesretnog slučaja došlo kada ga je nevjenčana supruga, nakon što se vratio u stan, počela udarati njegovim štapom za hodanje te je on na podlakticama zadobio ozljede jer se branio.
Bojao se nje i udario je štapom koji je završio u komadićima. Ona je pala na pod, a on je uzeo nož, ali je nije imao namjeru ubiti, a kad ju je pokušao udariti, uzela mu je nož iz ruke i posjekla ga po ruci.

Nož ispod brade

To ga je, kazao je istražiteljima, razljutilo i, bez namjere da je ozlijedi, stavio joj je oštricu noža ispod brade znajući da to nije opasno jer tu nisu krvne žile. Nevjenčana supruga je krenula iz stana i on ju je ubo nožem u leđa. Nije je pogodio u vrat, nego niže u leđa, smatrajući da to nije opasno za život. Ona je istrčala tražeći pomoć susjeda, a on je ostao u stanu i legao. I dalje ga je bio strah jer je ostavio ključ s vanjske strane vrata.

Sudska vještakinja za psihijatriju dr. Jasmina Šarić je dala mišljenje da okrivljenik ne boluje od psihičke bolesti i nije ovisnik o alkoholu, a u vrijeme izvršenja kaznenog djela je bio smanjeno ubrojiv, s tim da je na njegovo ponašanje u trenutku učina manje utjecala alkoholiziranost, a više su odgovorni afekti koje je izazvala njegova partnerica. Vještakinja je procijenila da se ne radi o agresivnoj osobi pa je on proveo samo dvanaest dana u istražnom zatvoru (od 4. do 16. rujna ove godine) te će na suđenje dolaziti sa slobode.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.