Horvat u Remetincu utučen i potresen: 'U nedjelju nije ni jeo, zatekli su ga suznih očiju...'

21.02.2022. 14:10:00

MINISTAR U IZOLACIJI

Horvat je trenutno u karanteni, sve dok ne stignu rezultati testiranja na koronu. U izolaciji je s još četiri pritvorenika, a oni cirkuliraju, ovisno o tome kada dođu rezultati testiranja

Uhićeni ministar Darko Horvat, za razliku od često bahatog stava koji je njegovao u javnosti pred kamerama, u Remetincu ima potpuno drugačiji 'gard'. Utučen je, potresen, ne razgovara ni sa kim, uglavnom šuti. Tvrde nam to naši izvori iz pravosudnog sustava, piše 24 sata .

- Plakao je - tvrdi nam naš izvor koji kaže da su ga pravosudni policajci zatekli suznih očiju.

Horvat je trenutno u karanteni, sve dok ne stignu rezultati testiranja na koronu. U izolaciji je s još četiri pritvorenika, a oni cirkuliraju, ovisno o tome kada dođu rezultati testiranja.

- U nedjelju nije jeo, ali se nije žalio ni na kakve zdravstvene probleme - dodaje naš izvor.

Do sada ga je posjetio jedino njegov odvjetnik Vladimir Terešak. Za druge posjete, pa ni za telefonske pozive, još nema odobrenje suca istrage. Horvat će ostati u istražnom zatvoru sve dok se ne ispita troje svjedoka. Uskok ih može ispitati i u jednome danu, ali ne mora. Nakon što ti svjedoci budu ispitani Horvat će se braniti sa slobode. Osim ukoliko Uskok ne dođe do novih saznanja zbog kojih bi mogli zatražiti produljenje pritvora.

Podsjetimo, Horvat je uhićen u subotu ujutro zbog sumnji u zloporabu položaja. Ukupan iznos potpora za koje je, navodno, naredio nezakonite isplate tijekom studenog i prosinca 2018. doseže 2,6 milijuna kuna. 

Riječ je o firmama koje čiji su vlasnici bili bliski s Horvatom. Navodno je, bez ikakvih osnova, potporu od 133 tisuće kuna dobila Klesarska radiona u vlasništvu Željka Kovača, zatim firma Dors projekt kojoj je isplaćeno oko 199 tisuća kuna, Eko Kotor d.o.o. koji je također dobio oko 199 tisuća kuna te Domus interijeri koji su ostvarili potporu od 194 tisuće kuna. Potpore je, sumnja se, nezakonito odobravao i drugim tvrtkama za koje su se, preko Horvatove pomoćnice Ane Mandac, zalagali i potpredsjednik Vlade Boris Milošević te bivši ministar Tomislav Tolušić.

USKOK vjeruje da im je Horvat odobrio potpise jer se radi o firmama s područja Međimurske županije, odakle i on dolazi, a s njima je bio i usko povezan. Horvat je u subotu poslijepodne, nakon uhićenja, zatražio da ga se razriješi dužnosti ministra graditeljstva.

Horvat je prvi ministar koji je uhićen dok je bio na ministarskoj dužnosti, ujedno i drugi Plenkovićev ministar koji je završio u Remetincu. Gabrijela Žalac uhićena je prije nekoliko mjeseci u velikoj akciji europskih istražitelja zbog malverzacija u ministarskom mandatu u prethodnoj Plenkovićevoj Vladi.

Izvor: 24sata/ Foto: Duško Jaramaz/Marko Prpić/PIXSELL

Izvorni autor: 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.