HREBAK U NEVJERICI Epidemiolozi donijeli odluku bez njega i župana: 'Očigledno su nas smijenili...'

03.12.2020. 18:16:00

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak ostao je zatečen viješću da najmlađi školarci Bjelovarsko-bilogorske županije od sutra ne bi trebali ići na nastavu. O prijedlogu županijskih epidemiologa, gradonačelnik je saznao od – novinara.

"Užario mi se telefon od poziva. Za mene je to prvi glas. I župan kaže da o tome nema pojma. Očigledno su nas epidemiolozi obojicu smijenili. I ne samo nas, nego i Županijski i Gradski stožer. Nitko to ne zna. Grad, Županija, stožeri. Pa tko vodi grad i županiju? Epidemiolozi?", ljuti se Dario Hrebak.

Osobito mu nije jasno da je takvo što predloženo u trenutku kad Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar, stoje značajno bolje što se pandemije tiče, od ostatka Hrvatske, piše Jutarnji list.

U četvrtak je Županija zabilježila 100 novih slučajeva zaraze, od toga je čak 69 u Daruvaru dok je u samom gradu Bjelovaru sedmero oboljelih. Većina zaraženih iz Daruvara, stanari su i osoblje Doma za starije.

Nakon što su se čuli s ljutim gradonačelnikom i županom, lokalni su epidemiolozi prolongirali slanje do ponedjeljka.

"U svakom slučaju, taman da i bude potreba zatvaranja škola, to će biti tek kad župan i ja o tome zajedno odlučimo", dodao je Hrebak.

Izvor: direktno.hr

Izvorni autor: bkk/Višnja Gotal/Jutarnji list/FAH

Autor: