HRGA: “Tko misli da su policajci postupili neprimjereno, neka si imigrante uzme sebi doma”

11.10.2021. 11:20:00

Bivša novinarka, urednica i savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga, na Facebooku je komentirala slučaj policajaca koji su na granici tukli migrante.

U kratkoj objavi stala je u njihovu obranu te piše kako ona ne želi da itko u njezinu zemlju ulazi ilegalno.

– Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ILEGALNIH ulazaka, predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranta.

Ja ne želim da ilegalno ulaze u moju zemlju i bez ikakvog smisla skitaju ulicama naših gradova, obzirom na to da na ovaj način kako su to zamislili, ni u jednu drugu zemlju neće ući.

U petak je, inače, potvrđeno da su policajci koji su snimljeni kako mlate migrante na granici pripadnici interventne policije. Zasad je potvrđeno da se radi o trojici policajaca koji su udaljeni s dužnosti te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je petak javnost da je odmah po objavljivanju snimke koja prikazuje maskirane osobe kako tuku i tjeraju migrante preko granice osnovan stručni tim te su kolege iz Ravnateljstva policije i službe za unutarnju kontrolu upućene na lokaciju događaja.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.