HRVATE U GRAČANIMA NISU UBILI MARSOVCI! VLAST PREŠUTILA, DUJMOVIĆ OTKRIO: ‘Ovo su imena ubojica, ne radite od nas idiote’

26.08.2019. 00:05:00

“Prošlo je deset godina kako sam zbog teksta “Što kriju grobnice na Sljemenu”izbačen iz Večernjeg lista premda sam tada bio jedan od najčitanijih autora u toj novini. Bio je to jedan od prvih tekstova koji su ordinarnim dokazima pokazivali antifašističkoj Hrvatskoj da su partizani na obroncima Sljemena nakon kraja drugog svjetskog rata, fašističkom nemilosrdnošću tom prilikom između ostaloga likvidirali dva razreda srednje škole,”mladost na rubu punoljetnosti kako precizira vještak sudske medicine”. Na intervenciju iz tadašnjeg Ureda predsjednika republike zbog rečenice “ jedva pet kilometara od trga Bana Jelačića i jedva 35 centimetara ispod zemlje ruka jednog srednjoškolca je stisnula križić u ruci sekundu prije nego li mu je neki lik sa Josipovićevom lijepom partizanskom kapom ispalio netak u čelo”, idući dan mi je uručen otkaz!”, uvodne su riječi Tihomira Dujmovića u, po njegovom mišljenju, skandalozni pokop partizanskih žrtava koji se dogodio prije nekoliko dana.

60 ubijenih su djeca, a mi smo nezainteresirani?!

“Sada, deset godina kasnije, dočekao sam da su eshumirani posmrtni ostaci gotovo tri stotine žrtava komunističkih zlocina u Gračanima, među kojima je bila petina djece. Šezdeset ubijenih su bili djeca. Žurim reci da u Gračanima leži još 450 neiskopanih žrtava komunističkog fašizma. Dakle, 74 godine nakon likvidacija dočekali smo da se te ljude bar dostojno pokopa. No mi smo do te razine dotučen narod bez elementarnog samopouzdanja i narod posve zdrobljenog nacionalnog ponosa. Naime, i država i vlast i sve moguće strukture vlasti pokazuju u prvom redu besramnu nezainteresiranost za ovu temu, pritom skrivajuci istinu o egzekutorima tih zločina. Pa partizanski zločini i lokacije egzekucija u Gračanima službeno su poznati od 1990, ali su prva iskapanja izvedena tek prije deset godina! Tako da smo tek sada, dakle nakon 30 godina iskopali samo na toj lokaciji manje od 50 posto zrtava. Pri tom još imamo širom zemlje 800 netaknutih stratišta komunističkih zvjerstava! Pri tom se kad se ponekad i eshumira neka žrtva, uporno ističe da je eto pravda afirmirana i da se eto i tim žrtvama sada ljudski dostojno može zapaliti svijeća”, kazuej Dujmović i osvrće se na resor koji je nadležan za ova istraživanja:

Ne radite od nas idiote i recite: Tko je ubio te ljude?

“I baš nikoga da istraži ili upita ministra Medveda i njegov tim: gospodo, ne radite od nas idiote, možete li nam reći tko je ubio te ljude? Pa niste vi mirogojski grobari i nije Vaš jedini posao u toj priči eshumacija!  Brigadni generale Tomo Medved, pustimo sad paljenje svijeća, Vi znate što je rat i Vi razumijete da je ovdje elementarno pitanje: tko je naložio gračanski sadizam i tko ga je izvršio? Pa nisu ih Marsovci poklali! Ne može se suočavanje sa prošlošću obaviti tako da se zapale svijeće i istodobno sakrije ime zločinca. Nisu ti zločini izvršeni prije 500 godina da je sad nemoguće rekonstruirati dogadaj.! Javna je povijesna tajna da je u Gračanima u svibnju 1945 bio stacioniran štab Đoke Jovanića i da su iz tog štaba stizale zapovijedi za taj masakr. Zasto ne smijemo znati koje su partizanske jedinjce izvršile pokolj, tko ga je naredio, što je o tome znao jedan Holjevac, jedan Šibl, jedan Bakarić? Bez tih istina od nas se rade idioti. Evo iskopali smo ih, mozete im zapaliti svijeću, suočili smo se sa istinom, ali nećemo vam reći tko je te ljude ubio! Niti smo dali nalog povjesnjčarima da to istraže! To je poruka! I tako širom Hrvatske! Nije dosta da se ta iskapanja vrše ovako sramotno sporo, medijski gotovo konspirativno ( isključivo zato da svi egzekutori na miru umru) nego se baš nikada nije utvrdilo: tko je konkretno izvršio likvidacije, tko ih je naredio i tko je sve bio uključen u ta zvjerstva! Pri tom s jedne strane iskapamo Titove žrtve uključujući kako vidimo čak i djecu, dok sa druge strane državnim novcem obnavljamo brod kojim je glavni satrap svih tih likvidacija u slobodno vrijeme plovio! Može li licemjernije?”, pita se Dujmović.

Na sve ovo nije ostao ravnodušan ni general Željko Sačić:

Izvor: Priznajem.hr/Foto:Ministarstvo branitelja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.