Hrvati među prvima u EU sami mogu birati vrstu covid potvrde, doznajte i kako

04.01.2022. 10:40:00

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) izvijestila je u utorak da od 1. siječnja korisnici hrvatskog sustava, među prvima u Europskoj uniji, mogu sami izabrati vrstu covid potvrde, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju

Kako bi odgovorili na zahtjeve korisnika sustav EU digitalnih COVID potvrda u RH od 1. siječnja 2022. godine omogućava odabir preuzimanja željene vrste potvrde, bilo da je riječ o potvrdi o preboljenju, testiranju ili cijepljenju, navodi se u priopćenju.

Osobama koje imaju osnovu za više vrsta potvrda sustav je do sada nudio potvrdu koja je najpovoljnija za njih, odnosno, onu koja traje najduže.

  •   

Ipak, ističe se u priopćenju, s obzirom na sve češće zahtjeve za potvrdama o testiranju pojedinih država članica, unatoč postojećim potvrdama o cijepljenu ili preboljenju, AKD je omogućio korisnicima samostalni izbor i preuzimanje željenih potvrda. Kao i ranije građani svoje potvrde mogu preuzeti kroz sustav e-Građani ili na lokacijama na kojima se izdaju potvrde.

Podsjeća se da sustav za izdavanje EU covid potvrda nema ograničenje u broju važećih potvrda koje je moguće preuzeti.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: I. Ba./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.