Hrvati se ukrcali u avion s djecom, polijeću za Lusaku

02.06.2023. 20:20:00

KRENULI PREMA HRVATSKOJ

Hrvati su se uspješno ukrcali na prvi let.

Kako je za 24sata potvrđeno iz Vlade, hrvatski državljani zajedno su s djecom prošli sve kontrole i ukrcali se na avion za glavni grad Zambije Lusaku, odakle će kasnije poletjeti prema Europi. Avion bi trebao poletjeti za 10 minuta te u Lusaku sletjeti nešto prije 20 sati.

Prva kritična točka je uspješno prođena, doznajemo. Sad slijedi još naredna u Lusaki. Nakon što tamo prođu imigraciju i sve kontrole tek tada se može potpuno odahnuti jer to znači da će onda stići u Hrvatsku.

Dramatična situacija s imigracijskom službom

Veleposlanik RH u Egiptu Tomislav Bošnjak i konzul Dario Klasić iz veleposlanstva RH u Pretoriji, te odvjetnik Gideon Kalandanya danas su oko podneva preuzeli djecu iz Odjela za imigracijsku službu te ih predali njihovim roditeljima koji su ih jedva dočekali.

Cijelo vrijeme je napeta situacija jer kao što znamo jučer je ponovno došlo do neočekivanih problema kad su njihovi odvjetnici odmah nakon sudske presude otišli po djecu, a imigracijska služba im nije predala djecu unatoč tome što su imali odluku sutkinje Mary Mulanda da im se odmah trebaju predati.

Sutkinja oslobodila Hrvate

Podsjetimo, u suđenju koje je trajalo tri tjedna zambijsko je tužiteljstvo izvelo nekoliko svjedoka, no kao što smo cijelo vrijeme i pisali, njihova su svjedočenja išla u korist hrvatskih državljana. Sutkinja Mary Mulanda donijela je odluku o odbacivanju optužbe navodeći kako zambijsko tužiteljstvo nije dokazalo optužbe koje su im stavljali na teret. Sutkinja je ustvrdila da nije bilo fizičkih dokaza te da su dokumenti o posvajanju djece iz DR Kongo bili autentični. 

Izvor: 24sata/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/24sata/Martina Pauček Šljivak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.