Hrvatica ubila 3 djece pa presudila sebi: ‘Djelovali su kao sretna obitelj…’

16.01.2021. 12:22:00

Za Katie Perinovic, za koju se pretpostavlja da je ubila svoje troje djece, a zatim i sebe u predgrađu Melbournea, znanci kažu da je iznenada dala otkaz na poslu i postala vrlo povučena

Vijest o strašnom zločinu potresla je jučer Australiju. U Tullamarineu, predgrađu Melbournea, policija je u kući obitelji hrvatskih korijena pronašla mrtva tijela 42-godišnje Katie Perinovic te troje njezine djece – kćerki Claire (7) i Anne (5) te trogodišnjeg sina Matthewa. Još nije službeno potvrđeno, ali pretpostavlja se da je majka ubila djecu prije nego što je i sebi oduzela život, piše News.com.au.

Za Katie Perinovic govori se da je, nedugo prije ovog zločina, naglo dala otkaz na poslu te u zadnje vrijeme bila vrlo povučena. Radila je kao fizioterapeutkinja.

Policija ispitala supruga i oca, nije osumnjičen

Tijela majke i ubijene djece pronađena su u četvrtak poslijepodne u obiteljskoj kući u Tullamarineu, sjevernom predgrađu Melbournea, a vijest se brzo proširila i izazvala šok u tom inače mirnom dijelu grada. Katein suprug i otac djece, 48-godišnji Tomislav Perinovic pozvao je hitne službe i policija ga je ispitala prije nego što je pušten bez optužbe.

“Istražitelji ne vjeruju da je 48-godišnjak bio umiješan u zločin, a ni policija ne sumnjiči ikoga u vezi s ovim slulajem”, priopćila je lokalna policija.

“Istražitelji Odjela za ubojstva sastavili su preliminarno izvješće prema kojemu je 42-godišnjakinja odgovorna za sve četiri smrti, a po završetku njihove istrage, izvješće će biti dostavljeno mrtvozorniku”, dodaju u policiji.

‘Na rođendanskoj zabavi bila je neuobičajeno povučena i tiha’

Obiteljska prijateljica Marie Groves rekla je za lokalne medije da joj je vijest o ovom zločinu neshvatljiva. Kazala je da je na nedavnoj rođendanskoj zabavi svoje kćeri, Katie Perinovic bila “neuobičajeno povučena i tiha”.

“Jedva sam je nagovorila da dođe s djecom na proslavu rođendana moje kćeri. Zadržala se kratko. Tog se dana doimala neuobičajeno povučenom i tihom. Sada kada se osvrnem, možda je to bio neki znak”, kazala je obiteljska prijateljica Perinovicevih.

Za Kateinog supruga Tomislava rekla je da ga nije baš dobro poznavala jer je “cijelo vrijeme radio”.

‘Doimali su se kao sretna obitelj’

Marie Groves kaže kako su se njezina i Kateina djeca često igrali zajedno, a da ih je posljednji puta vidjela prije Božića kada joj se činila “nešto tišom nego inače”, ali da tada tome nije pridavala previše pažnje.

Drugi susjedi kažu da je Perinovic doselio u njihovo susjedstvo prije otprilike 25 godina te da tada još nije upoznao svoju buduću suprugu.

“Čim su se vjenčali, zatrudnjela je”, kazao je susjed Daniel Schembri dodavši kako su se Perinovici doimali sretno.

“Bila su to jako dobra djeca. Sada su na nebu”, rekao je susjed Schembri.

Istraga se nastavlja.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.