Hrvatska će poduprijeti udrugu hrvatskih logoraša iz BiH i povezivanje s RH

12.10.2021. 21:47:00

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas najavio je potporu udruzi Hrvatskih logoraša iz BiH i pozvao ih je da se povežu s kolegama iz Hrvatske kako bi mogli koristiti njihova iskustva u ostvarivanju prava.

Kako je priopćeno iz Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH, njihov predsjednik Miroslav Zelić susreo se s državnim tajnikom Milasom. Tijekom susreta je istaknuto da je ta udruga je u Bosni i Hercegovini dobila status krovne udruge Domovinskoga rata.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske iskazao je potporu radu Hrvatske udruge logoraša u BiH kao jedne od temeljnih braniteljskih udruga u BiH. Pri tome ih je pozvao da apliciraju na programe potpore Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Posebno je naglasio važnost povezivanja logoraša iz BiH i Hrvatske.
“Vaše traume su identične i bilo bi dobro da se međusobno uvežete jer imate puno toga zajedničkog, od pripadnosti istom hrvatskom narodu do bolnih iskustava koje ste proživjeli u logorima od mojeg rodnog Vukovara do Bugojna“, rekao je državni tajnik Milas.

Tijekom razgovora predsjednik Udruge logoraša Domovinskog rata u BiH Miroslav Zelić istaknuo je kako su hrvatski logoraši u BiH bili nepravedno zapostavljali proteklih godina.
“Cilj nam je da se zna kako su brojni Hrvati u BiH prošli strahote bošnjačkih i srpskih logora, od kojih je vojska koja sebe naziva Armijom BiH imala najviše logora i mjesta zatočenja za Hrvate, oko 320, a samo u Bugojnu bilo je ih 55”, rekao je Zelić.
On je izrazio očekivanje da će odgovorni za zločine i nestanak hrvatskih logoraša biti procesuirani, a da hrvatski logoraši dobiju primjeren status. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.