Hrvatska ili Srbija? Ulog u olimpijskom finalu je puno veći od samog zlata

11.08.2024. 10:57:00

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 14 sati igrati protiv Srbije.

Vrhunac posljednjeg dana Olimpijskih igara u Parizu svakako će biti finale vaterpolskog turnira između Hrvatske i Srbije. Veliki okršaj na rasporedu je u 14h uz, dakako, izravan prijenos na HRT-u.

Uoči posljednjeg dana Igra Hrvatska se nalazi na 30. mjestu u ukupnom poretku po broju osvojenih medalja, dok je Srbija mjesto ispod. Na 32. mjestu nalazi se Slovenija.

Dakle, pobjednik u velikom vaterpolskom finalu odlučit će koja će zemlja biti uspješnija na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska je dosad osvojila šest medalja, dvije više od Srbije, ali za ukupni se poredak gleda kvaliteta, a ne kvantiteta, odnosno količina osvojenih medalja. Dakle, Hrvatska će osvojiti više medalja od Srbije, ali bit će ispred u poretku u slučaju većeg broja osvojenih zlata. 

Hrvatska predvodi zemlje u regiji

A trenutno su u tome Hrvatska i Srbija izjednačeni. Ukupno je Hrvatska dosad osvojila šest medalja, dva zlata, jedno srebro i tri bronce. Braća Sinković, Martin i Valent donijeli su zlato u veslanju, Barbara Matić u džudu, Donna Vekić donijela je srebro u tenisu, dok su bronce osvojili Lena Stojković u taekwondou, Sandra Elkasević u bacanju diska i Miran Maričić u streljaštvu.

Kod Srbije je pak zlato donio par Zorana Arunović / Damir Mikec u streljaštvu, te Novak Đoković u tenisu. Srebrnu medalju je osvojila Aleksandra Perišić u taekwondou, dok su broncu osvojili košarkaši.

Hrvatska je zasad najuspješnija zemlja na 33. po redu Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu od zemalja iz bivše Jugoslavije. Hoće li tako i ostati znat će se na kraju vaterpolskog finala. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: K.I./foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.