Hrvatska je dobila novih osam vozača višenamjenskog vozila M-ATV: Spremni su za sve uvjete

30.03.2024. 09:00:00

Završena je obuka za vozača višenamjenskog vozila M-ATV (MRAP-All Terrain Vehicle) koja je provedena od 25. do 29. ožujka 2024. godine u Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega, Zapovjedništva za potporu.

U Središtu za obuku i doktrinu logistike provedena je obuka za vozača višenamjenskog vozila M-ATV (MRAP-All Terrain Vehicle), javili su iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske, prenosi 7dnevno.hr.

Foto: MORH

Polaznici su upoznati sa sigurnosnim mjerama vezanim za korištenje vozila, obučeni i uvježbani za upravljanje višenamjenskim vozilom u terenskim i cestovnim uvjetima te uporabi svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost uz praćenje rada elektroničkih sustava i rukovanje uređajima i opremom na vozilu.

Pohvala za instruktore

Tako je osam polaznika obuke ispunilo sve preduvjete za dobivanje potvrde o osposobljenosti za vozača vozila M-ATV koje im je uručio pukovnik Boris Galić, voditelj odsjeka za izobrazbu i doktrinu prometne službe.

Obuka je bila izazovna te izvrsno organizirana, naglasio je polaznik obuke pozornik Ivan Volarević, pripadnik Gardijske mehanizirane brigade, koji je pohvalio instruktore te način provedbe programa ove zahtjevne i dinamične obuke.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:MORH

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.