Hrvatska je protiv Španjolske nominalno domaćin, ali mora igrati u rezervnoj garnituri dresova; evo zašto je to tako...

24.06.2021. 21:04:00

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Europskog prvenstva igrat će protiv Španjolske u Kopenhagenu (28. lipnja, ponedjeljak, 18 sati)

'Vatreni' će u toj utakmici biti nominalno domaćini, ali će bez obzira na to, na teren istrčati u rezervnoj kombinaciji dresova. Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja objasnio je u emisiji Europeo zašto je to tako.

'Svi znamo da su nam kockice najdraže, međutim, ponekad, ako suparnika imate u bijeloj osnovnoj boji ili crvenoj osnovnoj boji automatski UEFA ne dozvoljava da vi igrate u kockicama. Bez obzira jeste li domaćin ili ne', objasnio je Strahonja.

'Znači da protiv Španjolaca igramo u crnima?', upitao je HRT-ov stručni komentator Igor Cvitanović, a Strahonja je potvrdio.

'Protiv Španjolaca igramo u crnima, bez obzira na domaćinstvo', rekao je Strahonja.

Hrvatska je protiv Španjolske u povijesti igrala osam susreta te je upisala tri pobjede, jedan dvoboj završio je neriješeno, a četiri puta slavili su Španjolci. U tim utakmicama Hrvatska je zabila devet golova, a Španjolska 15.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: D. S. /Foto:Andy Rain / POOL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.