HRVATSKA POLICIJA PONOVNO STIŽE U BEOGRAD! Postoje sumnje i trag u potrazi za Matejem, Hrvati će pretraživati otok gdje

31.01.2022. 13:34:00

Prošlo je točno mjesec dana otkako je nestao 27-godišnji Splićanin Matej Periš u Beogradu. On je posljednji put viđen u noći s 30. na 31. prosinac 2021. godine, a potraga za njim i dalje traje. Riječ je o jednoj od najvećih potraga u regiji ikada, a otac Nenad ne gubi nadu da će pronaći svog sina, na ovaj ili onaj način.

Otac Nenad ne gubi nadu, iako ništa do sada nije ukazalo na to da je Matej živ. Ali, nema dokaza ni da se utopio. Potraga se nastavlja danonoćno, a u Beograd ponovo stiže hrvatska policija.

U Beograd prema najavama ponovno stiže i hrvatska policija.

Dolazak hrvatske policije u Beograd drugi je otkad je krenula potraga. Nakon povratka u Zagreb hrvatska je policija održala presicu na kojoj je kazala da se isključuje nasilje, da se na Matejeve prijatelje ne sumnja te da “ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu”, iako “postoje stvari koje ukazuju na to”. Najavili su i ponovno ispitivanje Matejevih prijatelja što se kasnije i dogodilo, no to nije donijelo značajne rezultate.

Kako je Nenad proteklog vikenda rekao, njega je hrvatski MUP obavijestio o putovanju u Srbiju. Perišu telefonom nisu otkrili nikakve nove detalje, ali u njemu tinja nada da će trag Mateja pronaći na Velikom ratnom otoku, koji je trenutno poprilično nepristupačan zbog visokog vodostaja.

“Policija me je obavijestila da će pretresati Veliki ratni otok. Koliko znam to su radili i prije dronovima. Inspektori su mi objasnili da je otok u depresiji u odnosu na Savu. Nakon pretrage rekli su mi da nisu pronašli ništa što bi promijenilo daljnji tog istrage. Taj otok mi je dao nadu da će možda nešto otkriti vezano za mog Mateju”, ispričao je Periš.

Srpska policija istog je dana objavila detaljnu rutu kretanja Mateja Periša nakon izlaska iz kluba koju su rekonstruirali pomoću snimki nadzornih kamera. MUP Srbije je objavio kako se pozicije objekta koji je snimljen u Savi i za koji je teško identificirati radi li se o osobi poklapaju sa signalom koji je davao Matejev mobitel.

Signal Matejeva mobitela posljednji put je lociran blizu Velikog Ratnog Otoka, i to, kako je rekao Matejev otac, dva i pol sata nakon što se Matej spustio prema Savi.

Oca Nenada u cijeloj priči muči nekoliko stvari. On se pita zašto bi Matej toliko trčao, tri puta zvao taksi, samo da bi na kraju ušao vodu iako rijeka teče direktno ispred samog kluba. On ovdje prvenstveno govori o motivima. Nenad Periš je uvjeren kako je Matej htio otići negdje i kako je bio sabran.

Druga stvar koja ga muči je to što je posljednji signal zabilježen tri sata nakon navodnog ulaska u vodu i to upravo kod Velikog ratnog otoka. Slučaj se pretvorio u jednu od najvećih misterija u povijesti ovih prostora budući da je gotovo sve nepoznanica. Snimke nadzornih kamera promijenile su sve. Do tog trenutka svi su bili gotovo sigurni kako je Matej jednostavno upao u rijeku dok je išao obaviti nuždu, ali snimke su pokazale kako se momak ponašao u najmanju ruku neobično.

Ovaj slučaj zbog svega što se dosad zna pratio je velik broj teorija zavjera. Kako bilo, potraga i dalje traje, a to što hrvatska policija dolazi ponovno u Srbiju kako bi se pretražilo specifično mjesto daje nadu kako bi Matej nakon mjesec dana ipak mogao biti pronađen.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Screenshot/Kolaž Dnevno

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.