Hrvatska protiv Bahreina započinje drugi krug; opreza nikad dosta, ali sve osim uvjerljivog trijumfa bila bi senzacija

21.01.2021. 17:39:00

Hrvatska će od 18 sati protiv Bahreina otvoriti drugi krug SP-a u Egiptu

'Bit će teška utakmica. Moramo se spremiti za to. To je sada nakon puta, nakon svega, sad se moramo reorganizirati, nekako se spremiti za to, resetirati se na određeni način. Imaju tri beka, vrlo interesantna, različitog tipa ali iste igre, i u leđa nam guraju stalno, tranziciju prema naprijed imaju jako dobru. Golman zna jako dobro, obranu igraju dvije, isto kao mi 6-0, ali igraju 5-1. Doduše nju manje, inače im je osnovna zona 6-0. Ako mislimo da će sutra biti lako, to bi bio autogol kao protiv Japana', dodao je Červar.

'Čekat će nas jedna isto zahtjevna utakmica. Oni su vrlo nezgodna reprezentacija, to su pokazali kad su u Kataru eliminirali Katar za Olimpijske igre, a vidjeli ste kakva je bila naša borba s Katarom. To je jedna ekipa koja je individualno jako dobra. Vanjska trojka je iznimno dobra 1 na 1, i tu možemo imati velikih problema ako ne budemo imali jednu gustu, čvrstu zonu. Znaju držati loptu, nisu rasipnici, vrlo su lukavi tako da, nipošto ih ne smijemo podcijeniti', rekao je izbornik Lino Červar.

'Vidjeli smo na prvenstvu da su utakmice u egalu, ne smijemo se zavaravati, pogotovo što je Bahrein izbacio Katar s Olimpijade, sigurno da igraju kvalitetan rukomet. Sjećam se utakmice što smo igrali u Danskoj na kvalifikacijama za Rio, ušli smo malo nervozno u utakmicu pa smo imali malo problema tako da su dobra ekipa, ali sam siguran da ćemo se dobro pripremiti, da ćemo biti skoncentrirani i da nećemo dozvoliti neko iznenađenje', rekao je Manuel Štrlek.

Na tom SP-u u Njemačkoj i Danskoj je Bahrein igrao s Hrvatskom u skupini i izgubio 32:20. Uz to, naša reprezentacija igrala je protiv Bahreina još samo jedan put, bilo je to na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine u danskom Herningu. Hrvatska je slavila 33:22.

Bahreinu je ovo četvrti nastup na Svjetskim prvenstvima. Prvi put među svjetskom elitom pojavili su se u Švedskoj 2011. godine kad su osvojili 23. mjesto. Svjetsku smotru u Kataru 2015. godine su propustili premda su izborili nastup zbog loših odnosa s tom zemljom. Dvije godine kasnije ponovno su bili 23., a najbolji plasman za sada im je onaj iz Njemačke i Danske 2019. godine kad su osvojili 20. mjesto. Tu su i ostvarili prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima i to protiv Japana.

Izvor: Tportal.hr/PDN/Foto:t-portal

Izvorni autor: S.K./T-portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.