HRVATSKA ŠALJE PROSVJEDNU NOTU SRBIJI: ‘Ministar Grlić Radman je Ivici Dačiću iskazao nezadovoljstvo postupanjem prema hrvatskim državljanima, kojima se zabranjuje ili otežava ulazak u Republiku Srbiju’

06.02.2023. 12:08:00

Zbog toga što je šefu Suverenista Marijanu Pavličeku u subotu zabranjen ulazak u Srbiju, u ponedjeljak je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman iskazao srbijanskom kolegi Ivici Dačiću nezadovoljstvo. Stoga je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija prenesen prosvjed srbijanskoj veleposlanici u Zagrebu.

“Ministar Grlić Radman je jučer, čim je saznao za navedeni slučaj, kontaktirao kolegu Ivicu Dačića te mu iskazao nezadovoljstvo postupanjem prema hrvatskim državljanima, kojima se zabranjuje ili otežava ulazak u Republiku Srbiju”, rekli su Hini iz MVEP-a.

“Jednako tako, prosvjed je prenesen i veleposlanici Republike Srbije u Zagrebu, koja je tim povodom pozvana jutros na Zrinjevac na razgovor”.

Podsjetimo, saborski zastupnik i član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Marijan Pavliček pozvan je da u subotu, 4. veljače, prisustvuje 6. Šokačkoj večeri koju je u Vajskoj (Vojvodina) organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Antun Sorgg.

No, Pavliček na tu kulturnu manifestaciju nije na kraju došao jer mu srbijanska policija nije dozvolila ulazak u Srbiju.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.