HRVATSKA - ŠPANJOLSKA Španjolska je u najboljoj utakmici EURA pobijedila Hrvatsku s 5:3 i izborila četvrtfinale EURA

28.06.2021. 17:08:00

  

HRVATSKA PALA U NEVIĐENOJ DRAMI! ORŠIĆ I PAŠALIĆ DONIJELI PRODUŽETKE, OLMO KREIRAO SLAVLJE FURIJE

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 3:5 (Simon 20-ag, Oršić 85', Pašalić 90+2' / Sarabia 38', Azpilicueta 57', F. Torres 77', Morata 100', Oyarzabal 103')

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska).

HRVATSKA: Livaković, Juranović (od 74' Brekalo), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol, Brozović, Modrić (od 114' Ivanušec), Kovačić (od 80' Budimir), Vlašić (od 78' Pašalić), Petković (od 46' Kramarić), Rebić (od 67' Oršić). Izbornik Zlatko Dalić

ŠPANJOLSKA: Unai Simon, Azpilicueta, Eric Garcia (od 72' Pau Torres), Laporte, Gaya (od 78' Alba), Busquets (od 101. Rodri), Koke (od 78' F.Ruiz), Pedri, F.Torres (od 88' Oyarzabal), Morata, Sarabia (od 71' Olmo). Izbornik Luis Enrique

Žuti kartoni: Brozović (73' prigovor), Ćaleta-Car (84' preoštra igra)

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kopenhagenu pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske sa 3-5.

Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, "Furija" je nakon produžetaka slomila "Vatrene" izborivši plasman u četvrtfinale.

Bila je to "luda" utakmica u kojoj su "Vatreni" poveli, "Furija" je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5-3.

Hrvatska je povela u 20. minuti nakon nevjerojatnog autogola Simona, izjednačio je Sarabija u 38. minuti, "Furija" je preokrenula rezultat u 57. minuti preko Azpilicuete, a Španjolci su u 77. minuti poveli 3-1 golom Ferrana Torresa.

Tračak nade svjetskim doprvacima vratio je Mislav Oršić u 85. minuti, a ludilo na Parken stadionu izazvao je Mario Pašalić izjednačivši u drugoj minuti sudačke nadoknade na 3-3. Nažalost, Španjolci su se vratili u vodstvo u 100. minuti golom Alvara Morate, a samo tri minute kasnije Mikel Oyarzabal je zabio za 5-3.

"Vatreni" tako niti u svom četvrtom pokušaju nisu uspjeli ostvariti pobjedu u nokaut fazi natjecanja na europskim prvenstvima. Nakon što je prošla skupinu Hrvatska je dva puta poražena u četvrtfinalu, a na zadnja dva EP-a u osmini finala.

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg susreta između Francuske i Švicarske. Utakmica je na rasporedu 2. srpnja u St Peterburgu.

Umjesto Perišića Dalić se odlučio za RebićaLovrenovo mjesto je zauzeo Ćaleta-Car, a Juranović je ponovo dobio prednost u odnosu na Vrsaljka. S druge strane Luis Enrique je iznenađujuće izostavio Jordija Albu, a umjesto njega u sastav gurnuo Gayu, dok je na klupi ostavio bivšeg igrača Dinama Olma.

Španjolska je bolje otvorila utakmicu i u prvih 20 minuta imala je dvije sjajne prilike. Koke je u 16. minuti izašao ispred Livakovića, no hrvatski vratar je sjajno reagirao. Tri minute kasnije Morata je iz sjajne prilike pucao glavom, srećom loše.

U trenucima dok je "Furija" bila u velikom naletu "Vatreni" su poveli i to nakon nevjerojatnog Pedrijeva autogola. Barcelonin veznjak je gotovo s centra vraćao loptu Simonu, no španjolski vratar je neshvatljivo pogriješio i lopta je preko njegove noge završila u golu.

Španjolska je izjednačila u 38. minuti. Pucali su Španjolci tri puta. Prvo je Modrić blokirao, potom je Livaković sjajno obranio Gayin udarac, no Sarabija je s desetak metara snažnim udarcem pospremio odbijanac za 1-1.

Španjolska je u prvom poluvremenu imala 68 posto posjeda lopte, uputila je 11 udaraca pri čemu četiri u okvir hrvatskog gola, dok su "Vatreni" imali samo dva udarca, ali niti jedan u okvir.

"Furija" je okrenula rezultat u 57. minuti preko Cesara AzpilicueteFerran Torres je poslao sjajnu loptu u kazneni prostor, a branič Chelsea glavom zabio za 2-1. Nažalost, u 77. minuti Ferran Torres je pogodio za 3-1. Španjolska je brzo izvela slobodan udarac sa svoje polovine, Pau Torres je dugom loptom uposlio Ferrana Torresa, Gvardiol je neoprezno ispao, a napadač Manchester Cityja lako zabio za 3-1 i činilo se pobjedu "Furije".

Međutim, svjetski doprvaci su se čudesno vratili. Tračak nade pojavio se u 85. minuti kada je Mislav Oršić u gužvi smanjio na 2-3, a ludilo na Parkenu izazvao je Pašalić zabivši na Oršićevu asistenciju za 3-3 u drugoj minuti nadoknade.

Nažalost, Španjolska je u 100. minuti povela sa 4-3, a gol je zabio Morata. Samo tri minute kasnije Oyarzabal je zabio za 5-3 i Hrvatska se ponovo našla u zaostatku od dva gola.

Zanimljivo, Španjolska nije primila više od jednog gola na zadnjih 27 utakmica. Hrvatska je zabila tri, ali nije bilo dovoljno.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti / Foto: Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.