Hrvatska U-21 reprezentacija nastavlja borbu za plasman na Euro; prvi protivnik je Austrija...

25.03.2022. 15:14:00

Mladi hrvatski nogometni reprezentativci Boško Šutalo i Mario Vušković najavili su nastavak kvalifikacija Hrvatske U-21 na putu prema Europskom prvenstvu. 'Mali vatreni' sutra (petak, 25. ožujka, 18 sati) u Karlovcu igraju protiv Austrije

U prethodnih šest utakmica skupine A Hrvatska U-21 reprezentacija je upisala šest pobjeda, a izabranicima Igora Bišćana slijede dvije domaće utakmice u Varaždinu. Prvo Hrvatska U-21 u petak igra protiv Austrije U-21, dok će s mladim Fincima igrati u utorak 29. ožujka. Obje utakmice počinju u 18 sati.

'Utakmica s Austrijom jako je važna. Već smo ih pobijedili, ali ovaj će dvoboj biti drugačiji, oni će biti puno jači i motiviraniji, jer nemaju što izgubiti. Mi se nakon svojih šest pobjeda želimo što prije plasirati na Europsko prvenstvo tako da će biti zanimljivo. Dat ćemo sve od sebe i ići po tri boda. U Finskoj smo pobijedili, ali bilo je jako teško. Čeka nas isto tako težak susret kao protiv Austrije te moramo biti maksimalno oprezni. Nitko nije očekivao da ćemo ovako startati, no kvaliteta ove momčadi nije upitna, sa svakim okupljanjem sve smo bolji. Srušili smo neke rekorde i nastojat ćemo pobjeđivati i postavljati nove', rekao je Boško Šutalo, inače igrač Verone koju vodi Igor Tudor.

Mario Vušković, stoper njemačkog drugoligaša Hamburga, također vjeruje kako će mlada hrvatska reprezentacija nastaviti s uspjesima.

'Osjećaj je sjajan, dobra smo momčad, dobra klapa i moramo odraditi ove dvije utakmice na najbolji mogući način i osvojiti svih šest bodova. Očekujemo da će nas Austrija napasti od prve minute jer njima igra samo pobjeda, a mi moramo ući od prve sekunde s maksimalnim pristupom. U momčadi vlada zajedništvo kroz cijeli ciklus i moramo tako nastaviti. Ne smijemo podcijeniti niti Fince, ali prvo moramo misliti na Austriju', zaključio je Vušković.

Inače, u posljednjem kvalifikacijskom nastupu Hrvatska U-21 je u gostima pobijedila Austriju 3:1, dok je ranije slavila na gostovanju kod Finske 2:0.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: Ivan Žurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.