Hrvatska udruga Benedikt organizira svetu misu povodom obilježavanja blagdana sv. Benedikta

07.07.2022. 16:12:00

U povodu obilježavanja blagdana sv. Benedikta Hrvatska udruga Benedikt dana 11.srpnja 2022.g. u 20 sati organizira svetu misu koju će u crkvi sv. Ante na Poljudu predvoditi don Mladen Parlov, duhovnik Udruge i član Savjetodavnog vijeća.
Nakon svete mise održat će se kulturno - umjetnički program koji počinje u 21 sat u klaustru franjevačkog samostana scenskim prikazom ”Pariški studenti” susreta Sv. Ignacija Loyolskog i Sv. Franje Ksaverskog u Parizu 1528 g. Ovaj igrokaz koji se izvodi prema tekstu p. Nikole Stankovića, SJ potaknut je proslavom velikog jubileja 500 godišnjice obraćenja Sv. Ignacija Loyolskog i 400-te obljetnice kanonizacije sv. Ignacija Lojolskoga. U glazbenom dijelu programa nastupit će prof. Majda Goluža, violinistica splitskog HNK s djelima europskih i domaćih skladatelja. Svečani program s nekoliko izvedbi uveličat će i VIS Gospa od Zdravlja.

Izvor: Hrvatska udruga Benedikt

Izvorni autor: Hrvatska udruga Benedikt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.