HRVATSKA VAS ZOVE! – CROATIA NEEDS YOU NOW!

22.08.2020. 10:15:00

Dana 21. kolovoza  1991. godine nastala je jedna od legendarnih fotografija iz Domovinskog rata,   koju fotografiju je snimio autor Zoran Božičević u okolici opkoljenog Pakraca. 

Tog dana u pomoć opkoljenom Pakracu pristigla je prva dragovoljačka postrojba iz Koprivnice, poznata pod nazivom "Stričeva grupa", koja se sa   ostalim hrvatskim snagama srela na prometnici između Pakraca i Badljevine, za vrijeme neprijateljske minobacačke paljbe. 

Na  fotografiji se u prvom planu  nalaze  Zvonko Pandurić "Stric" i Zoran Ivić.  

Uskoro se taj motiv proširio Hrvatskom i našao na jednom od najpopularnijih ratnih plakata u Domovinskom ratu,  HRVATSKA VAS ZOVE! – CROATIA NEEDS YOU NOW!, autora Vladimira Kostjuka,  koji plakat je pozivao građane da sudjeluju u obrani Domovine.  

Izvor: Krešimir Cestar/Foto: Zoran Božićević

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.