HRVATSKA VOJSKA POKAZUJE SVOJU RAZORNU MOĆ! Isplovljava mornarica, dižu se avioni: Sprema se grmoglasna paljba

17.10.2022. 12:41:00

SPREMNI ZA AKCIJU

Pripadnici Hrvatske vojske će od ponedjeljka do petka na vojnom poligonu “Zečevo” Rogoznica provoditi nadzorno-tehničko gađanje streljivom iz pričuva Hrvatske vojske, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Gorit će tako nebo i zemlja, a vojska provjeravati spremnost za akciju.

Gađanje će se provoditi u ponedjeljak od 10 do 17 sati, a ostale dane od 8 do 17 sati.

Riječ je o planskoj aktivnosti u cilju utvrđivanja funkcionalne ispravnosti i mjerenja unutarnjih i vanjskih balističkih značajki streljiva.

Za potrebe provedbe sigurnosnih mjera, Hrvatska ratna mornarica će provesti osiguranje zone zabrane plovidbe u akvatoriju vojnog poligona “Zečevo” Rogoznica oznaka: LDTS 22-ŽIRJE u koordinaciji s Pomorskom policijom PU šibensko-kninske i Lučkom kapetanijom Šibenik, dok će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo osigurati zonu zabrane letenja iznad akvatorija.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: MORH/ M. Čobanović

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.