Hrvatski branitelj iz Hercegovine: Kada trebaju glasovi nismo zarazni, kada ne trebaju plaćamo ulaz u državu koju smo branili

14.05.2021. 15:19:00

Hrvatski branitelj iz Hercegovine uputio je otvoreno pismo portalu Hercegovina.in u kojem izražava svoju ogorčenost zbog   dvostrukih mjerila hrvatskog Stožera civilne zaštite glede mjera prilikom  ulasku u RH-a.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

ovim putem želim izraziti svoje ogorčenje zbog odluka stožera u Hrvatskoj glede izbora u nedjelju. U medijima sam pročitao da na dan lokalnih izbora, 16. svibnja, svi s hrvatskim državljanstvom moći ući u Hrvatsku bez ikakvih epidemioloških ograničenja. Do tog datuma da bi se ušlo u Hrvatsku mora se platiti test, a vjerojatno će tako biti i nakon toga. Ja sam Hrvatski branitelj iz Hercegovine s oba državljanstva. Kada sam krenuo u rat niko nije tražio nikakve testove na granici, niti bilo kakve papire. Hrvatska je bila izložena agresiji i svaki čovjek koji ju je došao braniti bio je dobro došao. U to vrijeme nas iz Hercegovine u dragovoljačkim postrojbama bilo je na stotine.

Tako je to bilo, sreća da sam iz rata izašao bez fizičkih posljedica, a ponosan sam što sam sudjelovao u obrani Hrvatske. Danas ne znam bi li tako učinio, i svom sinu koga sam učio da bude kao i ja savjetovao bi da ne ide u rat. Kada smo trebali biti topovsko meso bili smo dobro došli, a sada nam gospoda iz stožera otvara i zatvara granice države za koju smo krvarili. Sve je meni jasno, epidemija, mjere i zaštita zdravlja. Nije mi jasno kako na dan izbora ništa od toga ne vrijedi? Gospodo draga svjedoci smo vaših dvostrukih mjerila tijekom ove pandemije, ali ovo je stvarno previše. Što je najgore u svemu ovome ova odluka je izjednačila sve nas koji smo branili Hrvatsku s onima koji su je napadali, pa i oni mogu slobodno iz Srbije na glasovanje.", stoji u pismu  portalu Hercegovina.in od branitelja iz Hercegovine.

Izvor: hercegovina.in/Foto:Fah

Izvorni autor: hercegovina.in

Autor: