Hrvatski glumac otkrio kako je kao 20-godišnjak završio u logoru: Bilo je zvjerskog maltretiranja!

02.12.2020. 14:34:00

Nikša Kušelj  za Dubrovački vjesnik otkrio je detalj iz mladosti o kojem rijetko priča. Naime, popularni glumac iz Cavtata kao dvadesetogodišnjak završio je u logoru Morinj.

"Mislim da je to bilo na moj dvadeseti rođendan, došli su do moje kuće, blokirali su susjedstvo tri vojnika i oficir. Tražili su da se predam. Sjećam se bila je puna kuća, svi moji. Tražili su da izađem vani i izašao sam. Na ispitivanju sam bio četiri, pet dana. Tražili su od mene da pristanem na suradnju, da kažem gdje je oružje i te neke stvari kojih ustvari nije ni bilo. Tražili su, ustvari, da radiš, da 'otkucavaš' za njih da tako to kažem. Naravno, nisam pristao i završio sam u Morinju.

I zapravo se sjećam svega iz logora.

Najviše se sjećam ljudi, lica, rečenica. Već dugo vremena me nosi ta ideja da je to jedna više filmska priča čije segmente imam, a ne priča koju ću ovako nekome ispričati. Zapravo se dobro sjećam prvih večeri, sjećam se kontejnera, sjećam se Grge Miličevića koji je prvi rekao – ej netko nas čeka vanka.

Sa mnom je bio Riki Kužnin, s njim sam išao zajedno u cijelu osnovnu školu, djetinjstvo sam proveo s njim i kada sam njega vidio bilo mi je dirljivo. Držao se odlično, bio je jako pametan i hrabar. S nama je bio i Vlaho Varamenta, mislim da je on bio najmlađi.

Svi su se poprilično dobro držali. Bili su pribrani i nismo ulazili u bilo što, a što bi oni mogli shvatiti kao izazivanje. Bilo je jako važno u tim nekim situacijama ne davati povoda, jer je povod mogao biti bilo što.

Bilo je jako zvjerskog maltretiranja, bilo je i nekih stvari koje te obilježe za cijeli život", prisjetio se Nikša dana provedenih u logoru, koji se jednostavno ne daju izbrisati iz sjećanja.

Nikša Kušelj rođen je 15. listopada 1971., a u Zagrebu je završio Akademiju dramske umjetnosti.

Debitirao je u HNK u Zagrebu u ulozi Iva Ledinića godine 1996., a  šira javnost poznaje ga po ulogama u filmovima i serijama, poput 'Konjanika', 'Mamutice', 'Lude kuće', 'Jesen stiže dunjo moja' i mnogim drugima.

Izvor: direktno.hr

Izvorni autor: mn/Anđelka Kelava/Dubrovački vjesnik/Sanjin Strukić/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.