Hrvatski hokejaši pobijedili Srbiju i osigurali si plasman u treći krug pretkvalifikacija za Zimske olimpijske igre

15.12.2019. 21:14:00

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u nedjelju je izborila plasman u treći krug pretkvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2022. godine, pobijedivši reprezentaciju Srbije s 2-1 (1-0, 0-1, 1-0) u završnom dvoboju turnira igranog u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku.

U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto i plasman u sljedeći krug Hrvatska je povela u 7. minuti pogotkom Tadije Mirića. Gosti su izjednačili u posljednjoj minuti druge trećine, a strijelac je bio Mirko Dumić. Pobjedu Hrvatskoj vrijednu plasmana u sljedeći krug pretkvalifikacija za ZOI 2022. donio je Luka Mikulić golom u 58. minuti, 2:25 minuta prije kraja.

Na završnoj ljestvici turnira u Sisku hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Danijela Kolomba osvojila prvo mjesto s maksimalnih devet bodova i impresivnom gol-razlikom 24-4. Drugoplasirana Srbija sakupila je šest bodova, Turska je završila kao treća s tri boda, a Bugarska je ostala zadnja bez ijednog boda.

Treći pretkvalifikacijski krug za ZOI 2022. bit će održan od 6. do 9. veljače sljedeće godine, a Hrvatska će sudjelovati na turniru u Jesenicama, uz domaćina Sloveniju, Japan i Litvu. 

Izvor: dd/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.