‘Hrvatski Hulk‘ u polufinalu! Ivan Huklek sredio Amerikanca i Uzbekistanca, do medalje može već danas

03.08.2021. 09:05:00

A sad ga čeka - velika faca. Srebrni iz Rija, dvostruki svjetski i trostruki europski prvak.

Bravo Hulk! Naš hrvač, Ivan Huklek na samo je borbu odnosno pobjedu udaljen od medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon pobjede (5:1) nad Amerikancem Stefanowiczem u 1. kolu ili osmini finala, u četvrtfinalu je Zagrepčanin iz Sesveta svladao iskusnog, 37-godišnjeg Uzbekistanca Rustama Asakalova 4:1!

Odlično je bilo njegovo bacanje suparnika iz stojećeg položaja na leđa, za što je nagrađen s četiri boda. To vodstvo, Ivan nije ispuštao, dopustivši jakom, odličnom Uzbeku koji je kolo ranije izbacio svjetskog prvaka da samo smanji na 4:1.

Po okončanju borbe, Ivanov pogled prema gore i poljubac. Po svemu sudeći, "pozdrav" sestrici Marti (11) koja je preminula ovog proljeća, samo koji dan uoči Ivanovih tada još kvalifikacije za OI. Polufinale je na rasporedu iza 11.30 okvirno oko 11.45, može biti i malo ranije, ovisno o borbama. Naime, njegovo je polufinale četgvrta borba programa koji počinje u 11.15 po našem vremenu. Protivnik je Ukrajinac Zhan Belenjuk.

Dotični je inače srebrni s prethodnih Olimpijskih igara u Riju, dvostruki svjetski (2015. i 2019.) te trostruki europski prvak. To je ostvario tri put zaredom, 2014., 2016. i 2018. godine.

U drugom polufinalu, borbu prije Huklekove sastat će se Mađar Viktor Lorincz i Egipćanin Mohamed Metwally.

Izvor: sportske.hr/Foto: DDP

Izvorni autor: Dean Bauer / Foto: USA TODAY NETWORK/DDP

Autor: