HRVATSKI KUP: Lokomotiva i Šibenik jedva izborili osminu finala, Rijeka rutinski u Vinkovcima

07.10.2020. 18:38:00

Daleko teže nego što se očekivalo Lokomotiva je u gostima kod NK Gaj Mače tek nakon produžetaka pobjedom 3:2 osigurala prolaz u idući rang natjecanja

Branitelj naslova pobjednika hrvatskog Kupa, Rijeka rutinski je izborila plasman u osminu finala pobijedivši u Vinkovcima Dilj sa 6:0.

Rijeka je sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješila u prvom poluvremenu golovima Turčina (30′), Menala (34′) i Pavičića (37′). Gosti su u nastavku zabili još tri gola, a strijelci su bili Menalo (55′), Hodža (67′) i Ilinković (73′).

Lokomotiva teško

Daleko teže nego što se očekivalo Lokomotiva je u gostima kod NK Gaj Mače tek nakon produžetaka pobjedom 3:2 osigurala prolaz u idući rang natjecanja.

Lokomotiva je povela u 59. minuti preko Šimića, no Šćurić je u 75. izjednačio. Lokosi su u 81. ponovo poveli preko Pivarića, a kada se mislilo kako će utakmica završiti tim rezultatom Šaban je u trećoj minuti nadoknade zabio za 2:2. Ipak, u 94. minuti hrvatski doprvak je golom Kovačevića poveo sa 3:2 i potom obranio vodstvo do kraja.

Lokomotiva će u osmini finala igrati protiv Gorice koja je nakon velike drame sa 4:3 slavila protiv Sesveta.

Gosti su već nakon četiri minute vodili 2:0, a nakon pola sata 4:1, no Sesvete se nisu predavale. Do kraja poluvremena domaćin je smanjio na 2:4, a nakon 60 minuta igre bilo je 3-4. U preostalih pola sata Sesvete su lovile produžetak, međutim vodeći sastav Prve HNL uz Dinamo je obranio gol prednosti.

Strijelci za Goricu bili su Hamad (3′), Mitrović (4′), Sablji (21′-ag) i Mitrović (28′), dok su za Sesvete zabili Majić (17′), Kožić (35′) i Geljić (58′-11m).

Šibenik isto u produžetke

Nakon produžetaka slavio je i Šibenik porazivši Croatiju Zmijavci sa 2:0 golovima dvostrukog strijelca Celića (95′, 117′).

Istra 1961 je u Svetom Martinu na Muri u zadnjim minutama slomila Polet sa 2:0. Guzina u 87. i Špoljarić u četvrtoj minuti nadoknade zabili su za goste iz Pule.

Oriolik je golom Branimira Kokotivća iz 36. minute pobijedio Split.

Rudeš je u Novigradu slavio za 3:1 i u idućem kolu ga čeka Dinamo, dok je Zagreb nakon produžetaka pobijedio Mladost iz Ždralova sa 1:0, a u osmini finala će igrati protiv Hajduka.

Ranije su plasman u osminu finala izborili Dinamo, Hajduk, Osijek, Slaven Belupo i trećeligaš Kurilovec.

U subotu 10. listopada igraju Varaždin – Cibalia, a 11. listopada Rudar Labin – Inter.

Izvor: net.hr/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.