Hrvatski ratni brod se nasukao na Kornatima

29.07.2022. 13:48:00

Brod Cetina Hrvatske ratne mornarice (HRM) nasukao se u akvatoriju Kornata tijekom provedbe planirane aktivnosti pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba ali je na brodu nastala materijalna šteta, izvijestilo je u petak Ministarstvo obrane.

Riječ je o desantnom brodu minopolagač DBM-81 Cetina iz sastava Flotile HRM-a koji se nasukao u petak u 6,40 sati dok se na brodu nalazilo 18 članova posade te 21 kadet i tri instruktora Hrvatskog vojnog učilišta.

U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a na brodu je nastala materijalna šteta, izvijestio je Ministarstvo, navodeći da je očevid u tijeku.

Brod se nalazio na zadaći potpore Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u provedbi Plovidbene prakse 3. naraštaja kadeta studija Vojno pomorstvo i plovio je od Dugog otoka prema luci Lora.

Izvor: hina/Foto:Mario STRMOTIĆ

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.