Hrvatski rukometaši nevjerojatnim preokretom ostali u igri za Olimpijske igre

13.03.2021. 20:20:00

Na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, hrvatska rukometna reprezentacija je u svojoj drugoj utakmici u Montpellieru stigla do minimalne pobjede protiv Portugala 25:24, koja ju je ostavila i dalje u igri

Hrvatski rukometaši pobijedili su dramatičnoj utakmici Portugal s 25:24 golom Luke Cindrića 20 sekundi prije kraja. Izabranici Hrvoja Horvata su se 'vratili iz mrtvih' jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela gubili su sa šest razlike.

U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Ivan Čupić i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta.

Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze.

Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme u kome je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskome rezultatu s posve bezidejnom igrom u napadu. Postignuto je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12:9, s koliko se otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa su Horvatovi izabranici u 36. minute gubili sa čak šest razlike (10:16). U 41. minuti sa po dva gola Ćupića Mandića Hrvatska je smanjila na 14:16, a potom u više navrata dolazila na samo jedan gol razlike.

U 54. minuti naš najbolji igrač Ćupić pogodio za izjednačenje (21:21), a dvije minute prije kraja Duvnjak je iz protunapada pogodio prazni gol Portugalaca za vodstvo Hrvatske 24:23.

Branquinho je pogađa s krila za 24:24, a dvadeset sekundi prije kraja Luka Cindrić je preuzo odgovornost i postigao pobjednički gol za 25:24 i produžetak nade za Tokio.

'Kaubojima' preostaje još utakmica protiv Tunisa u nedjelju

U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa 9 golova iz devet udaraca, dok su Cindrić i Mandić postigli pod četiri gola. Portugalce je predvodio Iturriza s pet golova.

U drugom susretu iz naše skupine igraju Francuska i Tunis.

Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor: tportal.hr/Foto: Sylvain THOMAS / AFP /

Izvorni autor: Danijel Starešinčić / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.