Hrvatski sabor zaključuje rad glasovanjem o rebalansu proračuna za 2023. godinu i ključnim zakonima

07.06.2023. 09:41:00

Hrvatski sabor ovog tjedna zaključit će svoj rad s nizom glasovanja o važnim zakonima i izvješćima o kojima je raspravljao protekla dva i pol tjedna. Među tim pitanjima, Sabor će posebnu pažnju posvetiti rebalansu proračuna za 2023. godinu.

Sjednica će započeti u 10 sati.

Rebalansom proračuna, koji je predložila Vlada, očekuje se ukupni prihod od 26,6 milijardi eura, dok će rashodi iznositi 28,1 milijardu eura. To predstavlja povećanje rashoda za 1,7 milijardi eura ili 1,4 milijarde eura.

Prema najnovijim podacima, očekivani manjak državnog proračuna iznosi 510 milijuna eura, što je ekvivalentno 0,7 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP-a).

Očekuje se da će Sabor temeljito raspravljati o rebalansu proračuna prije glasovanja. Ova rasprava pruža priliku zastupnicima da iznesu svoje stajalište o proračunskim prioritetima i provedbi mjera za poticanje gospodarskog rasta.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.