Hrvatski suverenisti: Ministrica Vesna Bedaković mora odstupiti

13.01.2020. 17:18:00

Kako je za kontrolu samog poslovanja obiteljskog doma nadležno Ministarstvo, odnosno njihova inspekcija koja nije ovaj propust uočila. Ova činjenica potvrđuje tromost i nemarnost nadležnih inspekcija koje na teren izlaze očigledno samo po dojavama

Nakon tragične smrti šestero štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu, priopćenjem su se oglasili Hrvatski suverenisti i zatražili ostavku ministrice Vesne Bedeković.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon tragične smrti šestero štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu po tko zna koji put se postavlja pitanje nefunkcionalnosti i neuređenosti sustava socijalne politike.

Nepojmljivo je, da je dotični obiteljski dom još od 7. siječnja 2013. g. imao rješenje o ispunjavanju uvjeta za kapacitet od 13 korisnika, dok se u Domu, u trenutku tragedije, nalazilo čak 26 korisnika.

Kako je za kontrolu samog poslovanja obiteljskog doma nadležno Ministarstvo, odnosno njihova inspekcija koja nije ovaj propust uočila. Ova činjenica potvrđuje tromost i nemarnost nadležnih inspekcija koje na teren izlaze očigledno samo po dojavama.

Na žalost tek nakon ovakvih i sličnih tragedija kreće nadzor onih, koji svoj posao nisu obavljali kada je to bilo potrebno.

S obzirom na to da nadležna inspekcija pod Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, resorna ministrica Bedaković bi već danas morala dati neopozivu ostavku.

Ovim putem izražavam iskrenu sućut obiteljima tragično stradalih štićenika Obiteljskog doma “Zelena oaza” u Andraševcu", stoji u priopćenju Hrvatskih suverenista.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN

Izvorni autor: M.M./HRsvijet

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.