Hrvatski suverenisti o uklanjanju grba sa spoemnika u Bleiburgu: "Po čemu će ministar Grlić Radman i njegovi mandati ostati upamćeni?"

05.05.2022. 14:57:00

UZNEMIRILI SU SE

Austrijske lokalne vlasti uklonile su hrvatski grb sa spomenika u Bleiburgu jer u četiri tjedna to nije učinio sam vlasnik, počasni Bleiburški vod.

Sporno je prvo bijelo polje. Vlasnici imaju pravo na žalbu. Ta je vijest posebno uznemirila Hrvatske suvereniste koji smatraju kako su hrvatske vlasti na to trebale reagirati. Za njih je ovo diplomatski skandal, javlja Dnevnik Nove TV.

"Po čemu će ministar Grlić Radman i njegovi mandati ostati upamćeni, možda po jednoj rečenici kada je više nespretno nego spretno izjavio da je Putin ratni zločinac, a sve ostalo što se tiče vanjske politike je zakazao u svakom pogledu", kazao je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

Marko Milanović Litre pokazao je fotografiju grba s prvim bijelim poljem i kazao: "Ovaj simbol je hrvatski simbol, nije ustaški, NDZ nego hrvatski, sramota je da se u Hrvatskoj rade prijepori oko stoljetnog grba koji je od početka imao prvo bijelo polje".

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:screenshot/Dnevnik.hr

Izvorni autor: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.