Hrvatski suverenisti pozvali ‘internet ratnike protiv vjeroučitelja’ da riješe zadatak

06.03.2021. 10:28:00

Osobe koje su u zadatku kojim se potiče na raspravu o društvu, stereotipima i dijalogu s neistomišljenicima vidjele nešto uvredljivo, time nesvjesno pokazuju svoju netrpeljivost prema određenim skupinama, izjavili su Hrvatski suverenisti u Podršci vjeroučiteljima:

Kao i uvijek, cilj neoliberalne ljevice je svim sredstvima napasti Katoličku Crkvu, dok je “sporni” upitnik u stvari potekao iz EU projekta koji se bavi prevencijom radikalizma, kojeg oni otvoreno i kontinuirano pokazuju prema nama vjernicima.

Ili možda misle da je njihova voljena Europska komisija protiv jednakosti za koju se ovi “napredni” aktivisti navodno zalažu?

Hrvatski suverenisti kao i uvijek jedini staju u obranu društva od agresivnih napada neoliberala na društvo.

Internet ratnike protiv vjeroučitelja pozivamo da riješe zadatak i kod svojeg odgovora za pojam “stariji redovnik s Biblijom u rukama” napišu neku drugu osobu iz zadatka, pa možda crno na bijelo uvide svoju bezrazložnu mržnju, poručili su Hrvatski suverenisti, prenosi Kamenjar.com.

Podsjetimo, vjeroučiteljica u Osnovnoj školi kraj Rijeke podijelila je učenicima listić sa zadatkom. Uskoro je listić počeo kolati društvenim mrežama, a vjeroučiteljica je doživjela napade na društvenim mrežama.

Vjeroučiteljica navodi da je nastavni listić upotrijebila kako bi učenike naučila da ne trebaju imati predrasude prema ljudima.

Kako prenosi Telegram, radi se o školskoj vježbi o prevenciji predrasuda, limitima tolerancije te stereotipizaciji različitih manjina.

– Cilj vježbe je osporiti učeničke stereotipe i predrasude o drugim ljudima i manjinama te o slikama i asocijacijama koje tekst otvara – stoji u opisu vježbe na stranici EU projekta PRACTICE (Preventing Radicalism through Critical Thinking Competences) koji se bavi prevencijom radikalizma kroz kompetencije kritičkog razmišljanja.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.