HRVATSKI UMIROVLJENICI OVO NE MOGU NI SANJATI! Poznato je koliku će mirovinu imati Angela Merkel: Nije ni čudo da joj politika neće nedostajati

14.08.2021. 08:15:00

Njemačka kancelarka Angela Merkel ove se jeseni povlači iz političkog života i odlazi u mirovinu.

Nedavno je izjavila kako joj politika neće nedostajati, a jedan od razloga zašto neće žaliti za kancelarskom funkcijom mogla biti upravo njena mirovina.

Kako pokazuje izračun njemačke udruge poreznih obveznika, Merkel će primati mirovinu u iznosu od čak 15 tisuća eura.

Imat će i službeni ured i tajnika

Mirovina je izračunata na temelju plaća koje je primala kao zastupnica u saveznom parlamentu, savezna ministrica i kancelarka.

Kao svi bivši kancelari i predsjednici države, Merkel će imati pravo na službeni ured.

Država će joj, uz to, plaćati i tajnika ureda, dvoje asistenata, daktilografa i vozača.

Podsjetimo, šezdesetsedmogodišnja Merkel povlači se iz politike nakon parlamentarnih izbora u rujnu.

Prvo odmor, a onda…

Dužnost kancelarke Njemačke obavljala je sve od 2005. godine, a 2018. se povukla s čelnog mjesta Kršćansko demokratske unije (CDU) i objavila da se neće natjecati za peti kancelarski mandat.

Nedavno je izjavila kako se prvo planira dobro odmoriti.

“Za to nisam imala vremena u 16 godina na dužnosti kancelarke”, rekla je.

“I onda ću možda pokušati nešto čitati, pa će mi se oči sklapati jer sam umorna, pa ću malo odspavati i zatim ću vidjeti”, dodala je.

Smatra kako joj neće nedostajati vrijeme u kojem je stalno donosila odluke. Dodaje kako će joj ostati navika i da će neprestance vrtjeti misli što sve mora učiniti.

“A onda ću se vrlo brzo sjetiti da to sada radi netko drugi. I mislim da će mi se to biti jako drago”, zaključila je Merkel.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: Dnevno.hr/foto: Pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.