HRVATSKI VELEPOSLANIK OZBILJNO UPOZORAVA: ‘Ovime se legitimira ‘srpski svet’. Neka se uključe dok nije kasno!’

29.11.2021. 16:42:00

KRIZA NA BALKANU

Hrvatski veleposlanik u Tirani Zlatko Kramarić je rekao da se kroz inicijativu “Otvoreni Balkan” legitimira “srpski svet” uz međunarodnu podršku.

On je pozvao na preispitivanje mogućih političkih posljedica te inicijative, prenosi Ekonomija online.

“Srpski narativ u to vrijeme bio je kontaminiran mitom o teritoriju. U tom kontekstu, vrlo je važno da se na vrijeme, dok ne bude kasno, prepoznaju sve moguće političke posljedice poslije fraze ‘nevin – srpski svet’, koji se polako ali sigurno legitimira kroz ‘Otvoreni Balkan’ . I uz međunarodnu podršku. Također je pogrešno umanjiti ulogu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori po pitanju vjerskih sloboda. Nažalost, neke od mojih kolega teže pojednostaviti ove opasne političko-religijske procese. Ponavljam, veoma je važno pravilno otkrivati pojave u društvu”, rekao je hrvatski veleposlanik u Albaniji.

Kramarić nije štedio kritike ni na račun onih iz međunarodne zajednice, koji prema njegovim riječima, podržavaju inicijativu “Otvoreni Balkan”.

“Imam osjećaj da međunarodna zajednica još nije uspela pobjeći od sindroma beskonačnih ustupaka ’malim diktatorima‘, koji bi, ako se ne zaustave na vrijeme, mogli izazvati katastrofu svjetskih razmjera.

Dakle, došlo je vrijeme da se međunarodna zajednica, Amerika i EU aktivnije i efikasnije uključe u rješavanje balkanske krize, a da ne govorimo o tome da kasnimo i da je jako malo urađeno”, rekao je Kramarić.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: B.P./ATAImages

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.